Van'da Tekstil Devrimi: 50 Bin Kişiye İş Kapısı Aralanıyor!

Van'da tekstilde dev istihdam hedefi.

Van Haberleri 28.10.2024 13:08:00 0
Van
Tarih: 28.10.2024 13:14

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının yapımını yerinde inceledi.

Balcı, yüklenici firma yetkilileriyle görüşerek, bilgiler aldı. Van'da şu anda altı tekstil fabrikasının faal olduğunu ve bu fabrikalarda iki bin kişinin istihdam edildiğini belirtti. Ayrıca dört yeni fabrika inşaatının da devam ettiğini ve kısa sürede bu fabrikaların da hizmete açılacağını vurgulayarak ilave bir iki bin kişilik daha istihdam yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

“İLİMİZİN İŞSİZLİK ORANINI DÜŞÜRECEĞİZ”

Vali Balcı, yeni açılacak fabrikaların Van'ın işsizlik oranını azaltmada büyük katkı sağlayacağını belirtti. Van'da tekstil sektöründe toplam 50 bin kişilik bir istihdam yaratmayı hedeflediklerini kaydeden Balcı, fabrika inşaatlarına emek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Vali Balcı yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; 

“Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz. Kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu fabrikalarımızda da 2 bin kişi istihdam edilecek. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

ÇALIŞANLARA MORAL ZİYARETİ

Fabrikaların inşaat alanındaki incelemelerinin ardından Vali Balcı, faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasını da ziyaret etti. Burada çalışan personelle bir araya gelen Balcı, onlara çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi