Tarih: 28.10.2024 10:32

Van'da Tarımsal Yenilenme Rüzgarı: Ekipler Çiftçiye Yeni Destek Modelini Tanıttı!

Facebook Twitter Linked-in

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı bir tarımsal bilgilendirme seferberliği başlattılar. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda, Türkiye genelinde yerel olarak düzenlenen bu bilgilendirme toplantılarında çiftçiler, tarımsal üretimin planlanması ve yeni destekleme modelleri hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.

81 ilde, 922 ilçede ve 2 bin 766 köy-mahallede eş zamanlı olarak yürütülen bu çalışmalar, Van ilinde de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Van'ın 13 ilçesinde, 692 mahallede Tarım İl Müdürleri de dahil olmak üzere düzenlenen etkinliklerle, çiftçilere gelecekteki tarımsal faaliyetlerin yönlendirilmesi ve desteklenmesi hususunda bilgiler aktarıldı.

BATI TÜRKİYE'DE ÇİFTÇİYE YÖNELİK YENİ VİZYON ANLATILDI

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş'ın da katılım gösterdiği etkinliklerde, Van bölgesindeki çiftçiler; bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi çeşitli konularda, 3 yıllık üretim planlarının nasıl hazırlanması gerektiği, stratejik ürünlerin asgari ve azami üretim sınırları ve bunların uygun havzalarda nasıl üretileceği gibi konularda bilgilendirildi. Bu bilgilendirme sayesinde, ürün fazlası veya eksikliklerinin önüne geçilmesi ve arz talep dengesinin sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca, planlama sayesinde ürün verimi ve kalitesinin artırılması, tarımsal hasılatın yükseltilmesi, sürdürülebilir üretim sağlanması, hasat döneminde pazarlama sorunlarının çözülmesi ve çiftçilerin gelir seviyesinin artırılması hedeflenmektedir.

GENİŞ KAPSAMLI BİLGİLENDİRME VE DESTEK SEFERBERLİĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı saha etkinlikleri kapsamında, bilgilendirmeler Van'da 13 ilçe, 692 köyde yapıldı. Etkinlik kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, sivil toplum örgütlerinin, teknik personelin ve diğer ilgili kurum temsilcilerinin yanı sıra, yerel halkla da bir araya geldi.

Van genelinde düzenlenen bu organizasyonlarda, planlı üretim ve yeni destekleme modeli konularında bilgilendirilen çiftçilere, sorularının yanıt verilmesi ve interaktif bir bilgi alışverişi sağlanması amaçlandı.

“MÜDÜRLÜK OLARAK ÇİFTÇİLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Etkinliklerin ardından açıklamalarda bulunan İl Müdürü Görentaş, tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modelinin 828 çiftçiye anlatıldığı buluşmalarda, bölgenin tarım ve orman ilçe müdürlüklerinden 117 personelin aktif görev aldığını belirtti. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, teknik personel, çiftçilerle ilçe ve köylerde bire bir iletişim kurarak, planlı tarım ve yeni destek modellerini yerinde anlatmanın önemine vurgu yapıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —