Van'da Tarımsal Dönüşüm: Çiftçilere Yeni Destek ve Planlama Eğitimi

Van'da tarımsal üretim ve destekleme modeline yoğun ilgi.

Van Haberleri 16.12.2024 21:53:00 0
Van
Tarih: 16.12.2024 21:54 Güncelleme: 16.12.2024 21:53

Van İli'nde tarımsal faaliyetlerin ve çiftçi dostu destekleme modellerinin yaygınlaştırılması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen bilgilendirme etkinlikleri devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncülüğünde, 81 il ve 922 ilçede başlatılan bu çalışmalar çerçevesinde Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il genelindeki çiftçilere yönelik eğitimler sürdürülüyor. 

TARIMIN KALBİ VAN'DA ATIYOR

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilin 13 ilçesinde ve 692 mahallesinde tarımsal üretimi planlama ve yeni destekleme modeli hakkında bilgiler veriyor. Bu bilgilendirme etkinlikleriyle çiftçilere, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında üç yıllık üretim planları ve stratejik ürün gruplarına dair kapsamlı bilgiler aktarılıyor. Bu sayede arz talep dengesinin korunması ve çiftçilerin gelir düzeylerinin artırılması hedefleniyor. 

ÇİFTÇİLERE YENİ UFKU ARALANDI

Etkinlikler kapsamında çiftçilere verimlilik ve kalite artışı sağlayacak bilgiler sunularak, tarımsal hasılat artışı ve sürdürülebilir üretim imkanları anlatılıyor. Bu sayede çiftçilerin pazarlama sorunlarına çözüm bulma ve dönemsel gelirlerini artırma yolları gösteriliyor. Ayrıca, Van'da düzenlenen saha etkinliklerine İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş başta olmak üzere, ilgili idareciler, sivil toplum kuruluşları ve teknik personeller de katılarak çiftçilere destek oluyor. 

VAN'DA TARIMSAL EĞİTİMLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Son olarak, Van'da bu hafta gerçekleştirilen eğitim ve yayım çalışmalarında, 13 ilçede 68 teknik personelin katılımıyla 462 çiftçinin eğitimi tamamlandı. Eğitimlerde çiftçilere, planlı tarımsal üretim ve yeni destekleme modelleri hakkında detaylı bilgiler verilerek, onların sorularına cevaplar sunuldu. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, planlanan eğitimlerin tarımsal üretimin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ