Van'da Tarım ve Teknoloji Şöleni: 14. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

Van'da çiftçilerin gözde buluşması: Tarım-Canlarının Kalbi 14. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda atacak!

Van Haberleri 23.04.2024 15:38:00 0
Van
Tarih: 23.04.2024 15:42 Güncelleme: 23.04.2024 16:00

Van, Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarına hazırlanıyor İpekyolu Expo Fuar Aş tarafından organize edilen bu yıl 14. kez kapılarını açacak olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı 25-28 Nisan tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 

SEKTÖRLERE GÖZ KAMAŞTIRAN PLATFORM: 14. VAN TARIM FUARI

Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, İpekyolu Expo Fuar AŞ organizasyonuyla 25-28 Nisan tarihlerinde tarım sektörü profesyonellerine ve çiftçilere kapılarını aralayacak. 2010 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleşen fuar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu bölgelerinin önde gelen buluşma noktalarından biri olarak biliniyor.

DESTEKLEYEN KURUM VE KURULUŞLAR ÖN PLANDA

Koordinatör Veysi Uygun tarafından yapılan açıklamaya göre, fuar Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere Van Valiliği, Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Van Ziraat Odaları ve KOSGEB gibi saygın kurum ve kuruluşların desteğiyle hayata geçiriliyor.

 

ÇEŞİTLİLİĞİN ADRESİ: KATILIMCI FİRMA VE ÜRÜNLER

Fuar alanında tarım ve hayvancılık aletleri, en yeni teknolojiye sahip traktör modelleri, tohumlar, sulama sistemleri ve gıda ürünleri gibi birbirinden farklı alanlardaki ürünler sergilenecek. Bölge çiftçilerinin yanı sıra Hakkari, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis gibi çevre illerden de katılımcılar bekleniyor.

HEDEF BÜYÜK: FUARIN HEDEFLERİ VE ETKİNLİKLER

Uygun, tarım ve hayvancılık sektörleriyle ilgili yeni teknolojilerin buluşturulduğu, üretim kapasitesinin artırılması hedeflenen fuarın her yıl büyütülerek sektöre olan katkısının arttığını belirtti. 2024 yılı için 100 firma ve 150'den fazla markayı 50 bin ziyaretçiyle buluşturma hedefi mevcut. Ayrıca "en güzel kuzu" yarışması ve ücretsiz fidan dağıtımı gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yöresel lezzetlerin de sergileneceği fuar süresince, ücretsiz servis imkanları sunulacak.

VAN EXPO'DA BİR ARAYA GELİYORUZ: ULAŞIM VE ZİYARET BİLGİLERİ

14. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fuar, 25-28 Nisan tarihlerinde her gün sabah 10.00'dan akşam 19.00'a kadar ziyaret edilebilir. Fuarın tüm çiftçilere ve halka hayırlı olması dileğiyle, Van halkı ve çevre illerden gelen konuklar fuara davet ediliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem