Van'da Stratejik Maden Kaynağına Kaymakam İncelemesi

Başkale'nin stratejik maden kaynağı potansiyeline Kaymakam Mustafa Çelik'ten inceleme.

Van Haberleri 10.06.2024 13:29:00 0
Van
Tarih: 10.06.2024 13:33

BAŞKALE'DE ÖNEMLİ MADEN İNCELEMESİ

Van'ın Başkale ilçesinde görev yapan Kaymakam Mustafa Çelik, Hakaş Madencilik firması tarfından işletilen bir maden ocağında dikkatli bir inceleme gerçekleştirdi. Akçalı Mahallesi'ndeki maden ocağını ziyaret eden Kaymakam Çelik, burada madenin çıkarılma sürecini yerinde gözlemledi ve madencilik faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindi. 

ÇEŞİTLİ SEKTÖRLER İÇİN HAYATİ MADEN

Çalışmalarını yakından takip ettiği maden ocağında, yetkililerle görüşen Kaymakam Çelik, antimon madeninin akü üretiminden askeri malzeme yapımına, ulaşım ve makinelerin imalatından boya ve lastik sektörlerine kadar geniş kullanım alanlarını öğrendi. Bu madenin Van için ne kadar değerli bir endüstriyel kaynak olduğunu vurgulayan Kaymakam, ekonomik ve stratejik değerinin altını çizdi. 

ÇALIŞMA HAYATINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK

Üretim sürecini gözlemleyen Kaymakam, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki uygulamaları dikkatle inceledi. Ayrıca, çevre üzerindeki olası etkilerin azaltılması ve doğal kaynakların korunması adına firmadan çevre politikaları hakkında bilgi istedi. Çevresel ve emniyet önlemlerinin yeterliliği konusunda yetkililere dikkat çeken Kaymakam Çelik, firmadan bu konuda yüksek standartlar beklediğini belirtti. 

KAYMAKAMIN TEŞEKKÜRLERİ VE İLÇE PROTOKOLÜ

Maden ocağı çalışanlarına ve firmaya teşekkürlerini ileten Kaymakam Çelik, ziyaretini tamamladı. İlçenin ve bölgelerin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunan bu tarz faaliyetlerin önemini vurgulayarak, ilerleyen süreçte de üretim faaliyetlerinin devam etmesini temenni etti. Ziyareti sırasında ilçe protokolünün eşlik ettiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem