Van'da Spor ve Eğitim Şenliği: Spor Van Projesinin Kapanışı Coşkuyla Gerçekleşti

Sporun zirvesinde Van: Binlerce çocuk müsabaka heyecanı yaşadı!

Van Haberleri 4.06.2024 21:31:00 0
Van
Tarih: 04.06.2024 21:27

Spor ve eğitim alanında önemli adımlar atan Van Valiliği'nin önderlik ettiği Spor Van Projesi'nin kapanış töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

ULUSAL MARŞ İLE BAŞLAYAN TÖREN RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Van Valiliği himayesinde yürütülen Spor Van Projesi'nin kapanışındaki tören, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Program, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve çeşitli spor branşlarındaki öğrenci performanslarıyla renklendi. İlginin yoğun olduğu etkinlikte, Van'ın spor alanındaki yatırım ve faaliyetleri katılımcılarla paylaşıldı.

VAN VALİSİ'NDEN GENÇLERE SPOR ÇAĞRISI

Vali Mehmet Emin Balcı, kentte kültür-turizmden tarıma, eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda başarılı işlere imza attıklarını belirtti. Özellikle gençlerin sporla iç içe olması gerektiğinin altını çizen Balcı, gençlere en az bir spor dalında ya da izleyici olarak yer almaları çağrısında bulundu. Van'da yapılan 26 kapalı spor salonu, 13 yüzme havuzu ve sayısız spor alanının yanı sıra 50 milyon TL'lik spor malzemesi desteğiyle alt yapının güçlendirildiğine dikkat çekti.

GENÇLERE KİTAP SEVGİSİ DE AŞILANDI

Spordan sora eğitim alanında da önemli bir adım atan Van Valiliği, 'Kitap-Van' projesinin ödül törenini de gerçekleştirdi. Vali Balcı, Van gençliği için büyük hedeflerinin olduğunu ve gençlerin kitapla buluşmaları için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. 300 okul kütüphanesi ve 11 ilçede bebek ve çocuk kütüphaneleri yapıldığını, 4 milyon kitabın kütüphanelere kazandırıldığını vurgulayarak Van'ın kitap çeşitliliği bakımından Türkiye'nin en zengin illerinden biri olduğunu ifade etti.

SPORUN VE EĞİTİMİN ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vali Balcı konuşmasının ardından başarılı sporcuları tebrik etti ve tören sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kapanış töreni, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, ilgili müdürler ve kurum amirleri, aynı zamanda sporcular ve ailelerin katılımıyla bir şenlik havasında son buldu. Van'ın genç neslinin eğitim ve spor alanında elde ettiği başarılar törende onurlandırıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem