Van'da Sosyal Hizmetler için Dev Proje: Kampüste Engelsiz Bir Hayat Başlıyor!

Van'da Sosyal Hizmet Kampüsü inşaatı hız kesmeden ilerliyor.

23.08.2024 15:33:00 0
Van
Tarih: 23.08.2024 15:37

Van Valiliği öncülüğünde, dezavantajlı grupların sosyal yaşama daha fazla katılımlarını desteklemek amacıyla bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsünde çalışmalar hızla devam ediyor. Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hizmetlerin merkezi olacak bu kampüs, Van'ın sosyal altyapısını güçlendirecek önemli bir adım olarak görülmekte.

PROJEDE SONA DOĞRU

Bölgede birçok ihtiyaca cevap verecek olan Sosyal Hizmet Kampüsünün yapım çalışmaları yoğun bir tempoda sürüyor. Tokat ilindeki benzeri bir tesisin ardından Türkiye'deki ikinci örneği olma özelliği taşıyan kampüs, İpekyolu Caddesi'nin Galericiler Sitesi yanında, geniş bir alan üzerinde inşa ediliyor.

 

KAPSAMLI DONANIM VE HİZMETLER

Toplam 14 yapı bloğundan oluşacak olan kampüs, daha aktif bir yaşam için birçok olanağı bir arada sunacak. Kampüs içerisinde Aktif Yaşam Merkezi, Bakım ve Rehabilitasyon İdari binası, konaklama binaları, Çocuk Evleri ve Spor Kompleksleri yer alacak. Engelli vatandaşların ve dezavantajlı grupların ihtiyaç duyduğu her türlü imkân düşünülerek planlanan tesis, sadece konaklama değil, eğitim ve aktiviteler için de uygun alanlar sunacak.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL ALANLAR

Kampüs bünyesindeki Aktif Yaşam Merkezi, eğlence ve eğitim odalarıyla engelli vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek. Ayrıca, Bakım ve Rehabilitasyon İdari Binası, bir dizi atölye ve eğitim salonuna ev sahipliği yapacak ve konaklama binaları, çocukların ve ailelerin konaklama ihtiyaçları için tasarlanmış durumda.

ÇOCUKLAR VE SPOR OLANAKLARI

Kampüste aynı zamanda çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak bir Çocuk Evleri Bölümü ve çocukların fiziksel aktivite ihtiyacını karşılayacak Spor Kompleksleri bulunacak. Tesis içerisinde ayrıca çeşitli spor dalları için rezerv alanlar ve çocukların oyun oynayabilecekleri peyzajlı alanlar yer alacak.

BİR EĞİTİM YUVASI OLARAK TASARLANAN SOSYAL TESİS

Tasarım aşamasından itibaren her detayın düşünüldüğü bu kampüs, özellikle kimsesiz çocuklar için hem kalıcı bir yuva hem de bir eğitim merkezi işlevi görecek. Projede çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlerden faydalanmaları, spor yapmaları ve geleceğe hazır bir şekilde büyümeleri için gerekli her türlü imkân sağlanacak.

VAN VALİLİĞİ HİMAYESİNDE DEVAM EDEN PROJE

Van Valiliği himayesinde yürütülen projede, engelli bireylerin ve ailelerinin üzerindeki yükü hafifletmek hedefleniyor. Kampüs, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik bir dizi hizmetin verileceği çok amaçlı bir altyapı olarak bölgeye katkı sağlamayı sürdürüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem