Van'da Soğuğa Meydan Okuyan Karışım: Yerel Baharatçının Özel Kış Çayına Büyük Rağbet!

Van'da kış çayı rağbeti artıyor!

Van Haberleri 4.12.2024 12:18:00 0
Van
Tarih: 04.12.2024 12:19 Güncelleme: 04.12.2024 12:18

YEREL AKSARLARDA YOĞUNLUK BAŞLADI

Soğuk havaların etkisiyle ve kış mevsiminin getirdiği hastalıkların yaygınlaşması, Van'daki vatandaşları doğal çözüm arayışına yönlendirdi. Aktarlardan alınan kış çaylarının tüketimi artış göstererek, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıkların yanı sıra astım, bronşit ve koah gibi kronik hastalıkları da önlemeye yardımcı oluyor.

AKTARLARDA KIŞ YOĞUNLUĞU

Bu dönemde aktar dükkanlarında hareketlilik yaşanıyor. Bitkisel ürünler hastalıkların önlenmesi ve çabuk iyileşme sürecinde anahtar rol oynuyor. Van'da uzun yıllardır sektörde bulunan ve Ganibaba Baharatçısı olarak bilinen aynı zamanda Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Abdulgani Kaya, vatandaşların bu dönemde soğuk algınlıklarından korunmak ve hastalıklarını çabuk atlatmak amacıyla kış çayına yönelimini artırdığını belirtti.

“30 YILLIK TECRÜBE İLE KIŞ ÇAYI”

Kaya, kış çayının birçok farklı bitki karışımından meydana geldiğini ve yoğun bir ilgi gördüğünü ifade etti. Aktarların yoğun olduğu dönemde, tarçın, havlucan, zencefil, kara biber, ada çayı, nar çiçeği, kuşburnu, hatmi çiçeği, karanfil, ıhlamur gibi ürünlerle hazırladıkları kış çayının evlerde de tüketilmesinin yararlı olduğu bilgisini verdi.

VAAT EDİLEN FAYDA VE MEMNUNİYET

Vatandaşlara, makul fiyatlarla sunulan kış çaylarına olan memnuniyet ve geri dönüşler oldukça olumlu. Abdulgani Kaya ve oğlu Ebubekir Kaya, vatandaşların ihtiyaçlarına uygun en iyi ürünü sunmaya gayret ettiklerini açıkladı. Aktar dükkanlarında satılan diğer ürünlerin de çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiğini ve doğal olduklarını vurgulayan Ebubekir Kaya, ürünlerin kullanımı konusunda da destek verdiklerini dile getirdi.

Böylece Van'da soğuk kış günlerinde vatandaşlar, aktarlardan temin edilen karışık kış çayları ve çeşitli doğal ürünlerle hem hastalıkları önlemeye hem de mevcut sağlık sorunları üzerinde olumlu etkiler yaratmaya çalışıyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ