Van'da Şeker Pancarı Bereketi: Tarla Günü Hasadıyla Üretim Şenliği Başladı!

Van'da şeker pancarı hasadı başladı!

Van Haberleri 10.10.2024 09:25:00 0
Van
Tarih: 10.10.2024 09:29 Güncelleme: 13.10.2024 23:06

VAN'DA ŞEKER PANCARI HASADINA START VERİLDİ

Van ilinin Tuşba ilçesine bağlı Tevekli Mahallesi'nde düzenlenen tarla günü etkinliği kapsamında şeker pancarı hasadı başladı. Bölgede şeker pancarı üretiminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, çiftçiler ekimden bu yana emek verdiği tarlaların mahsulünü toplamaya başladılar. Bu önemli gün, üreticiler ve ilgililer tarafından coşkuyla karşılandı.

TARIMDA BİR MİLAT: TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Van'ın tarım camiasında istihdamı ve sürdürülebilirliği pekiştirmek adına yapılan tarla günü etkinliği, bölgenin tarımsal gelişimine dikkat çekti. Etkinlikte; Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Tuşba İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Veziroğlu, çeşitli STK temsilcileri ve pek çok çiftçi yer aldı. Katılımcılar, hasat süreci üzerine bilgi alışverişinde bulunarak, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin önemini vurguladılar.

ÜRETİCİLERİN EMEKLERİ KARŞILIK BULUYOR

Van'da emeklerini tarlalara saran çiftçiler, şeker pancarı hasadıyla hem gıda ihtiyacını karşılıyor hem de ekonomi ve istihdama katkıda bulunuyorlar. Görentaş, çiftçilerin yoğun çabalarını takdir ederek hasat dönemi boyunca başarı ve bereket diledi. Üreticiler, şeker pancarı gibi stratejik bir ürünün yetiştirilmesine devam ederken, tarım sektörünün can damarlarından biri olmaya devam ediyorlar.

İBRAHİM GÖRENTAŞ: “BÜTÜN ÇİFTÇİLERİMİZE BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM”

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, çiftçilerin her aşamadaki çabalarının ve katkılarının altını çizdi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın devamlı destek olduğunu belirterek, bölge çiftçilerine hasat süresince bol kazançlar temennisinde bulundu. Görentaş, şeker pancarı üreten çiftçilerin gerçekleştirdiği kıymetli çalışmalara dikkat çekti ve tüm çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Hasadın başlamasıyla birlikte coşku ve umutların arttığı Van'da, ilk hasat tarla günü etkinliği fotoğraf çekimiyle sona erdi. Böylece, etkinlik hem çiftçilerin motivasyonunu artırdı hem de tarımsal birlikteliğin güçlendirilmesine katkı sağladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem