Van'da Salih Aruri için gıyabi cenaze namazı kılınacak

Katil İsrail'in Lübnan'da düzenlediği terör saldırısında şehit olan Hamas yöneticisi Salih Aruri ve işgale direnen Filistinliler için Van'da gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Van Haberleri 3.01.2024 15:42:00 0
Van
Tarih: 03.01.2024 15:45

Siyonist işgal rejiminin Beyrut’ta düzenlediği saldırıda şehit olan Hamas’ın 2 numaralı ismi Salih Aruri ve arkadaşları için Van'da gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Filistin'e Destek Platformu, şehitler için duyuruda bulundu. Duyuruda, "Şehit edilen Büyük Komutan, Mücahid Dava Adamı Şeyh Salih Aruri ve 7 Ekim'den bu yana şehit olan tüm Filistinli kardeşlerimiz için 3 Ocak Çarşamba günü (bugün) Yatsı Namazı sonrası, Hz. Ömer Camii'nde Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklamasında bir araya geliyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

 

"ŞEHADETİ ARIYORUM"
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, verdiği son röportajlardan bir tanesinde, “Şehit olup Allah’a kavuşmak benim için büyük bir zaferdir.” demişti.

Aruri, “Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Zamanlar ve çağlar Allah’ın elindedir. Şehit olarak Allah’a kavuşmak ve hayatımızı sonlandırmak, umduğumuz en büyük zaferdir. Ben şehadeti arıyorum.” diye konuşmuştu.

Salih Aruri, 57 yaşında şehadete ulaştı.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem