Van'da Sağlıkçılara Özel Şiddet ve Erken Evlilik Eğitimi: Hastane Personeli Bilinçleniyor!

Van'da sağlık personeline şiddetle mücadele eğitimi.

Van Haberleri 10.08.2024 15:23:00 0
Van
Tarih: 10.08.2024 15:40

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

İl Sağlık Müdürlüğü Van'da faaliyet gösteren özel hastanelerin personeline kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta evlilikle mücadele eğitimleri verdi.

VAN'DA ŞİDDET VE ERKEN EVLİLİKLERE KARŞI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi için verdiği eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Müdürlüğün Ruh Sağlığı Birimi, Van Özel Lokman Hekim Hastanesi ve Akdamar Hastanesi personeline yönelik özel oturumlar düzenledi.

 

PERSONELE YÖNELİK ŞİDDET ÖNLEME VE MÜDAHALE PROGRAMI

Şehirdeki sağlık çalışanlarının şiddetin sonuçlarına dair bilincini artırmayı hedefleyen program, 6-7 ve 8 Ağustos 2024 tarihlerinde iki özel hastanenin katılımcıları için organize edildi. Van İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından verilen eğitimlerde, sağlık personeline aile içi şiddet ve önleme metotları konusunda kapsamlı bilgiler aktarıldı.

EĞİTİMLERDE KAPSAMLI KONULAR İŞLENDİ

Eğitimlerin içeriğinde, şiddetin sonuçları, sağlık personelinin karşılaştığı durumlarda nasıl hareket etmesi gerektiği, olumlu görüşme teknikleri, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenebilmesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile ilgili kanunlar hakkında önemli bilgiler vardı. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı tarafından geliştirilen KADES uygulaması ve Alo 183 No'lu hat gibi hizmetler tanıtılarak, şiddetin önlenmesine katkı sağlayan kamu kurumlarından bilgiler aktarıldı.

 

SAĞLIK PERSONELİNE DESTEK MALZEMELERİ DAĞITILDI

Toplamda 158 sağlık personelinin katıldığı eğitimde, aile içi şiddet kayıt formları, broşürler ve kadına yönelik şiddetle mücadele kitapçıkları dağıtılarak, konunun önemine dikkat çekildi ve sağlık personelinin şiddetle daha etkin mücadele edebilmesi için gerekli araçlar sağlandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi