Van'da Sağlık Seferberliği: 4 İlçeye 7 Branşta Doktor Takviyesi!

Van'da 4 ilçeye hekim müjdesi.

Van Haberleri 12.07.2024 00:17:00 0
Van
Tarih: 12.07.2024 00:34

Van İli, baharın müjdeleyicisi sağlık haberleri ile çiçek açıyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran ve Muradiye ilçelerine uzman doktorların atanacağı müjdelendi. Sağlık hizmetlerinin daha da güçleneceği bu gelişme, bölge halkı için sevinç kaynağı oldu.

HEKİM ATAMALARINDA YENİ DÖNEM

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'nın iş birliği sayesinde, uzman doktor atamalarında yeni bir sayfa açıldı. Önceki süreçlerde kadro tahsisi sıkıntıları sebebiyle doktor ataması yapılamayan bölge, şimdi yedi farklı branştaki hekimlerle tanışacak.

7 BRANŞTA HEKİM ATAMASI DETAYLARI

Açıklanan bilgilere göre, dört farklı ilçeye ilk kez ataması yapılacak uzman doktorlar şöyle sıralanıyor: Bahçesaray Devlet Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum, anestezi ve reanimasyon, genel cerrahi uzmanlarını karşılayacakken, Başkale Devlet Hastanesi yeni göğüs hastalıkları uzmanını ağırlayacak. Çaldıran ve Muradiye Devlet Hastaneleri sırasıyla ortopedi ve travmatoloji ile radyoloji ve ruh sağlığı hastalıkları uzmanlarını bünyelerine katıyor.

EK KADRO TAHSİSATI İÇİN AÇIKLAMA

İl genelindeki uzman hekim kadrosuna eklenen 35 yeni kadro ise, sağlık alanındaki genişlemeyi gözler önüne seriyor. Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün sağlık hizmetlerine yapmış olduğu bu önemli katkı, bölge halkının daha nitelikli sağlık hizmeti almasının önünü açıyor.

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Van İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

4 İlçemize 7 farklı alanda yeni uzman hekimlerin ataması yapılabilecek.

Sağlık Bakanlığı ve Van İl sağlık müdürlüğünün ortak çalışması ise 4 ilçemizde daha önce kadro tahsisi nedeniyle ataması yapılamayan  7 farklı uzmanlık dalında hekim atanabilir duruma getirildi

Devlet hastanelerimize ilk kez;

Bahçesaray Devlet Hastanemize;
-Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı,
-Anestezi ve Reanimasyon uzmanı ve 
-Genel Cerrahi Uzmanı

Başkale Devlet hastanemize;
-Göğüs Hastalıları uzmanı

Çaldıran Devlet Hastanemize;
-Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı

Muradiye Devlet Hastanemize;
-Radyoloji uzmanı
-Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı

kadro planlaması yapıldı.

Ayrıca il geneli uzman hekim kadro tahsisi. 35 adet arttırılmıştır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi