Tarih: 28.10.2024 11:19

Van'da Pus: Hafta Boyunca Sis Perdesi Asılı Kalacak!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Van'da sis ve pusun etkisi altına girecek olan hava durumu, bölge sakinlerinin haftalık yaşam rutinlerinde önemli bir rol oynayacak.

HAFTALIK HAVA TAHMİNLERİ PAYLAŞILDI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan tahminlere göre, Van ve çevresinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği ve bu hafta boyunca yağışın olmayacağı ifade edildi. Puslu hava koşullarının özellikle sabah saatlerinde yoğunlaşması beklenirken, yer yer sis oluşumları da gözlemlenebilecek.

RÜZGAR HAFİF VE ORTA KUVVETTE ESECEK

Raporlara göre, kuzeyli ve doğulu yönlerden esmeye devam edecek rüzgarların hafif ve zaman zaman orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor. Bu rüzgarların, sis ve pusun dağılmasında etkili olup olmayacağı ise merak konusu.

İLÇELERDE HAFTALIK PUSLU HAVA DURUMU

Bu hafta içinde Van'ın birçok ilçesinde hava durumu şu şekilde olacak:

Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray ve Tuşba; tüm bu ilçelerde 28 Ekim Pazartesi ile başlayarak 01 Kasım Cuma gününe kadar puslu hava baskın olacak. Vatandaşların bu hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve özellikle sabah saatlerinde görüş mesafesindeki düşüşlere karşı önlemlerini almaları öneriliyor.

Van ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerini dikkate alarak haftalık planlarını yaparken, sıcak giysilerle donatılmaları ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde pusun oluşturabileceği zorlu hava koşulları için hazır olmaları gerekmektedir. Sürücülere de özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —