Tarih: 30.08.2024 11:35

Van'da Polis Kadınlara KADES Kalkanı Sağlıyor: 397 Kadına Acil Destek!

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DA KADES UYGULAMASI İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA

Van Emniyet Müdürlüğü'nün Toplum Destekli Polislik ekipleri, kadınlara hayat kurtarıcı bir uygulama olan Kadın Acil Destek (KADES) ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyor. Bu bilgilendirme çabalarının yanı sıra vatandaşlar, genel güvenlik, dolandırıcılık türleri ve diğer güncel konularda da eğitiliyor.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN BİLGİLER VATANDAŞLARA ULAŞTIRILIYOR

Toplum Destekli Polislik görevlileri, şu anda önemli ve pratik bilgiler içeren bir gayretin içinde. Bu kampanya kapsamında, KADES uygulamasının yanı sıra güvenli internet kullanımı, telefon ve iletişim vasıtalarıyla dolandırıcılık, gayrimenkul ve araç alım satımı sırasında karşılaşılabilecek dolandırıcılık vakaları, hırsızlık, sahte para ve diğer suç türleri konusunda da bilgi veriliyor. Buna ek olarak, uyuma uygulaması ve birçok acil durumda yapılması gerekenler hakkında da vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

 

BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Van'da güvenlik birimleri tarafından yapılan açıklamada, 21.08.2024 ile 27.08.2024 tarihleri arasında 397 kadına KADES uygulaması ve diğer güvenlik önlemleri hakkında ayrıntılı bilgi verildiği ve broşürlerin dağıtıldığı belirtildi. "Kadına El Kalkamaz" sloganı altında 305 erkek vatandaşa da bilgilendirme yapılan eğitimlerle, bölge insanının bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bu tür bilgilendirme, eğitim ve farkındalık çalışmalarının süreklilik kazanarak devam edeceği vurgulanıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —