Van'da Özgün Mimariye Sahip Tıbbiye Camii Açılış İçin Gün Sayıyor!

Van'da yeni cami ve külliye için geri sayım başladı.

Van Haberleri 22.10.2024 09:47:00 0
Van
Tarih: 22.10.2024 09:53

Van'da tarihi ve modern mimariyi buluşturan Tıbbiye Camii ve Külliyesinde inşaat çalışmaları hız kesmeden sürerken, projenin kısa süre içinde ibadete açılması planlanıyor.

OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİNE MODERN DOKUNUŞ

Van'da Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi yakınlarında yükselen Tıbbiye Camii ve Külliyesi, Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin modern çizgilerle harmanlanmasıyla dikkat çekiyor. Van'ın en büyük cami ve külliyesi olma yolunda ilerleyen yapının inşaatında son aşamalara gelinmiş durumda.

TÜRKİYE'DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN PROJE

20 bin 600 metrekarelik bir alana yayılan Tıbbiye Camii ve Külliyesi projesi, Türkiye'deki benzerlerinden ayrışarak Van'ın en büyük ibadethanesi olmaya aday. Yapının hayırsever bir mühendis tarafından çizilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından onaylanan projede; kütüphane, Kuran kursları, çok amaçlı konferans salonu, çocuk kreşi, aşevi, dinlenme salonları ve abdesthaneler gibi çeşitli sosyal donatılar bulunuyor.

HASTA YAKINLARINA ÖZEL CAMİ VE KÜLLİYE

Van Valiliği ve YYÜ'nün katkılarıyla yükselen Tıbbiye Camii, özellikle hastaneye yakın bir konumda olmasıyla hasta yakınlarının dinlenme ve ibadet ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Musa Göktaş'ın da yerinde incelediği yapının, ibadete açılmasıyla bölge halkı için büyük bir kolaylık sağlaması bekleniyor.

İÇ DEKORASYON VE NAKKAŞ SANATIYLA ESTETİK BİR ORTAM

İnşaatının büyük kısmı bitirilen Tıbbiye Camii'nin iç süslemeleri tamamlanmış olup, nakkaş sanatçıları tarafından Osmanlı ve Rûmî motiflerle bezeli bir iç mekân yaratılmıştır. Cami ve külliyede devam eden diğer çalışmaların ise çok yakında sonlandırılması öngörülüyor.

HASTA VE YAKINLARI İÇİN SOSYAL ALAN OLACAK

3 bin kişi kapasiteli cami ve külliyenin tamamlanmasıyla, hasta ve yakınlarına ibadet ve dinlenme imkanı sunulacak. Bay ve bayan dinleme salonları, Kuran kursları, konferans salonu, abdesthaneler, duşlar, aşevi, kütüphane, kreş ve toplantı odası gibi birçok sosyal alan, burada hizmet verecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem