Van'da Önemli Sağlık Merkezi Kapanıyor: Çok Sayıda Hasta Mağdur Olabilir!

Van'da Sağlık Krizi: Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nin Ek Binası Kapanıyor,Hasta ve Vatandaşlar Mağdur Olacak!

Van Haberleri 18.12.2024 12:19:00 0
Van
Tarih: 18.12.2024 12:22 Güncelleme: 18.12.2024 12:19

Van'da Kazım Karabekir Caddesi ile Sıhke Caddesi'nin kesişme noktasında, kent merkezine yakın konumu nedeniyle pek çok hasta tarafından tercih edilen YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nin ek binası yarın kapatılıyor. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu kararın hastalar açısından ciddi mağduriyetlere neden olacağını ifade etti.

Ek bina, 2017 yılında Van'ın İpekyolu ilçesi Yarımbatman mevkiinde açılarak bölge halkının sağlık ihtiyaçlarına cevap vermeye başlamıştı. Kapatma kararı alınan ek binanın, içerisinde 14 poliklinik ve bir fizik tedavi merkezi bulunuyor ve günlük ortalamada yaklaşık 600 hastaya hizmet veriyordu. Bu hizmetin kesilmesi, alanda ciddi bir sağlık hizmeti boşluğuna yol açabilir.

 HASTANE KAPATMALARINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Yarın kapılarını tamamen kapatacak olan merkezin kapatılması, özellikle hastalar ve yerel yapılardan büyük tepki topladı. Hastalar, tedavileri için yoğun olarak kullanılan bu merkezin, Van YYÜ yerleşkesindeki hizmetlerle devam etmeyeceği belirtildi. Bölgedeki vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin yetersiz kalacağını vurgulayarak, bu kararın ciddi mağduriyetlere yol açacağına dikkat çekiyor.

KIRAN KIRANA KİRA MÜCADELESİ VE EKONOMİK SORUNLAR

Hastanenin, bugüne dek aylık 350 bin TL civarı bir kira öderken, yeni kiralamada bu miktarın 1 milyon TL'ye çıkarıldığı ve bu durumun hastaneyi kapatma kararı alınmasında etkili olduğu iddia ediliyor. İl Başkanı İlhan, "Vatandaşların sağlık hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak için açılan tesisin kapatılmasını kabul edemeyiz" diyerek, yanlış karardan dönülmesi çağrısında bulundu.

“TAŞARRUF VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN OLMAMALI”

Başkan İlhan, ekonomik nedenlerle alınan bu kararın, yanlış olduğunu vurgulayarak, "Yanlış kararlara, vatandaşı mağdur eden uygulamalara göz yummayacağız. Vatandaşın sağlık, eğitim ve güvenliğinden tasarruf olmaz. Sosyal devlet, hizmet sunarken kar-zarar hesabı yapmamalıdır" ifadelerini kullanarak yetkililere derhal müdahale çağrısında bulundu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ