Van'da Önemli Sağlık Merkezi Kapanıyor: Çok Sayıda Hasta Mağdur Olabilir!

Van'da Sağlık Krizi: Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nin Ek Binası Kapanıyor,Hasta ve Vatandaşlar Mağdur Olacak!

Van Haberleri 18.12.2024 12:19:00 0
Van
Tarih: 18.12.2024 12:22 Güncelleme: 18.12.2024 12:19

Van'da Kazım Karabekir Caddesi ile Sıhke Caddesi'nin kesişme noktasında, kent merkezine yakın konumu nedeniyle pek çok hasta tarafından tercih edilen YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nin ek binası yarın kapatılıyor. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu kararın hastalar açısından ciddi mağduriyetlere neden olacağını ifade etti.

Ek bina, 2017 yılında Van'ın İpekyolu ilçesi Yarımbatman mevkiinde açılarak bölge halkının sağlık ihtiyaçlarına cevap vermeye başlamıştı. Kapatma kararı alınan ek binanın, içerisinde 14 poliklinik ve bir fizik tedavi merkezi bulunuyor ve günlük ortalamada yaklaşık 600 hastaya hizmet veriyordu. Bu hizmetin kesilmesi, alanda ciddi bir sağlık hizmeti boşluğuna yol açabilir.

 HASTANE KAPATMALARINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Yarın kapılarını tamamen kapatacak olan merkezin kapatılması, özellikle hastalar ve yerel yapılardan büyük tepki topladı. Hastalar, tedavileri için yoğun olarak kullanılan bu merkezin, Van YYÜ yerleşkesindeki hizmetlerle devam etmeyeceği belirtildi. Bölgedeki vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin yetersiz kalacağını vurgulayarak, bu kararın ciddi mağduriyetlere yol açacağına dikkat çekiyor.

KIRAN KIRANA KİRA MÜCADELESİ VE EKONOMİK SORUNLAR

Hastanenin, bugüne dek aylık 350 bin TL civarı bir kira öderken, yeni kiralamada bu miktarın 1 milyon TL'ye çıkarıldığı ve bu durumun hastaneyi kapatma kararı alınmasında etkili olduğu iddia ediliyor. İl Başkanı İlhan, "Vatandaşların sağlık hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak için açılan tesisin kapatılmasını kabul edemeyiz" diyerek, yanlış karardan dönülmesi çağrısında bulundu.

“TAŞARRUF VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN OLMAMALI”

Başkan İlhan, ekonomik nedenlerle alınan bu kararın, yanlış olduğunu vurgulayarak, "Yanlış kararlara, vatandaşı mağdur eden uygulamalara göz yummayacağız. Vatandaşın sağlık, eğitim ve güvenliğinden tasarruf olmaz. Sosyal devlet, hizmet sunarken kar-zarar hesabı yapmamalıdır" ifadelerini kullanarak yetkililere derhal müdahale çağrısında bulundu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ