Van'da Narkoçelik -48 Operasyonu: 4 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi!

Zehir Tarlasına Darbe: Narkoçelik-48'de 5 Ton Yakalandı, 1780 Şüpheli Tutuklandı!

Van Haberleri 14.11.2024 14:30:00 0
Van
Tarih: 14.11.2024 14:34 Güncelleme: 14.11.2024 14:30

İÇİŞLERİ BAKANINDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyanın gücünü kullanarak önemli bir operasyonun detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Son iki haftada gerçekleştirilen ve 'Narkoçelik-48' adı verilen geniş çaplı operasyonla, uyuşturucu satıcılarına büyük darbe vurulduğu açıklandı. Bakan Yerlikaya'nın aktardığına göre, bu operasyon sonucunda 4 ton 887 kilogram uyuşturucu madde ve 9 milyon 989 bin 238 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon neticesinde ise bin 780 şüpheli kişi gözaltına alındı.

VATANDAŞLARA ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI

Zehir tacirlerinin vatandaşların canını, geleceğini ve toplum huzurunu tehdit ettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, gençlerin uyuşturucunun zehirli pençesinden korunması gerektiğini ifade etti. Herkesin bu konudaki ortak sorumluluğuna işaret eden Yerlikaya, vatandaşlardan şüpheli durumları 112 Acil Çağrı hattı üzerinden yetkililere bildirmelerini talep etti.

OPERASYONUN KAPSAMI VE KOORDİNASYON

Bu büyük çaplı operasyon, Cumhuriyet başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonu altında, Türkiye'nin dört bir yanındaki il emniyet müdürlükleri tarafından yürütüldü. Operasyona 4 bin 450 ekip, 11 bin 125 personel, 14 hava aracı ve 42 narkotik dedektör köpeği katıldı. Türkiye genelinde 73 ilde düzenlenen bu operasyonun Van'ı da içermesiyle birlikte, şehrin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığı bir kez daha altı çizilmiş oldu. Narkoçelik-48 operasyonları, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacak şekilde başarılı bir şekilde tamamlandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Cumhuriyet başsavcılıklarımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince 4 bin 450 ekip, 11 bin 125 personel, 14 hava aracı ve 42 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İstanbul, İzmir, Gaziantep, Ankara, Adana, Samsun, Konya, Şanlıurfa, Mersin, Bursa, Manisa, Antalya, Kocaeli, Diyarbakır, Kayseri, Balıkesir, Elazığ, Muğla, Sakarya, Osmaniye, Denizli, Aydın, Sivas, Kastamonu, Malatya, Nevşehir, Van, Hatay, Niğde, Eskişehir, Adıyaman, Kilis, Tekirdağ, Trabzon, Batman, Giresun, Isparta, Zonguldak, Mardin, Afyonkarahisar, Çorum, Düzce, Şırnak, Uşak, Erzurum, Ordu, Çanakkale, Kırıkkale, Kırklareli, Rize, Sinop, Burdur, Erzincan, Hakkari, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Edirne, Yalova, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Aksaray, Amasya, Bolu, Karabük, Kütahya, Tokat, Yozgat, Artvin, Bilecik, Bitlis ve Siirt olmak üzere 73 ilde 'Narkoçelik-48' operasyonları düzenlendi."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ