Van'da Müzik Ziyafeti: Avrupa Günü'nde Haïdouti Orkestrası Coşkusu!

Van'da Avrupa Günü coşkusu: Haïdouti Orkestrası sahne aldı.

Van Haberleri 9.05.2024 00:49:00 0
Van
Tarih: 09.05.2024 00:53

VAN TSO AB BİLGİ MERKEZİ ORGANİZASYONUYLA KONSER GERÇEKLEŞTİ

Van'da özel bir etkinlik, Avrupa Birliği'nin destekleriyle kente renk kattı. Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen Haïdouti Orkestar konseri, kent meydanında yapıldı.

ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ

Kent meydanındaki konser alanında, birçok misafirin katılımıyla Avrupa Günü etkinlikleri devam etti. Van TSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, açılış konuşmasında, Avrupa Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade etti. Oruç, "Van'ın soğuk havasına rağmen burada bizimle olan herkese teşekkür ediyorum. Müzik dolu, kalpleri ısıtacak bir gece diliyorum" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE AVRUPA GÜNÜ KUTLAMALARI

Oruç, Avrupa Günü kutlamalarının bu yıl İstanbul ve Ankara'da iki büyük resepsiyonla gerçekleştirileceğini belirtti. Resepsiyonların sloganlarının "Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz" ve "Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah" olacağını aktararak, Mayıs ayı içinde pek çok etkinlik ve konser düzenleneceğini söyledi. 7 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'ndeki İstanbul resepsiyonuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliği yapacağı ve 9 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek resepsiyonda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un bir dijital fotoğraf sergisini açacağını ifade etti.

ÇOK KÜLTÜRLÜ MÜZİK RÜGARI 

Oruç ayrıca, Fransız müzik grubu Haïdouti Orkestrası'nın Türkiye'de 7-11 Mayıs tarihleri arasında çeşitli konserler vereceğini belirtti. Orkestranın Van'dan başlayıp, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kayseri'de sahne alacağını duyurdu. Grubun çok kültürlü müziği ve birlik, dayanışma mesajlarıyla dikkat çektiğini aktardı.

Konser sonrasında Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve üyeleri Haïdouti Orkestar üyelerine teşekkür plaketlerini takdim ettiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem