Van'da minikler yaz Kur’an kursunda hat sanatını öğreniyor

Minikler yaz Kur’an kursunda hat sanatını öğreniyor

Van Haberleri 1.08.2023 13:21:00 0
Van
Tarih: 01.08.2023 13:21 Güncelleme: 01.08.2023 13:47

VANPOSTASIGAZETESİ'Nİ TWİTTER'DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Van’da yaz dönemi Kur’an kursuna katılan çocuklar, Kur’an-ı Kerim’in yanında Hüsn-i hat sanatını da öğreniyor.
Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur’an kursları çocukların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Çocuklar dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim derslerinin yanı sıra Hüsn-i hat sanatını da öğreniyor. Eski Van şehrinde 1567 tarihinde yaptırılan Mimar Sinan’ın eseri İpekyolu Müftülüğüne bağlı tarihi Hüsrev Paşa Camisi’nde görevli İmam Hatip Ahmet Hüsrev Koyuncu tarafından verilen kurslara katılan çocuklar, Kur’an-ı Kerim öğrenirken, aynı zamanda geleneksel Türk İslam sanatları derslerini almanın da mutluluğunu yaşıyor.

“Hüsn-i hat sanatına ilgisi olan öğrencileri belirliyoruz”
İHA muhabirine konuşan Hüsrev Paşa Camii İmamı Ahmet Hüsrev Koyuncu, “Aynı zamanda Osmanlıca veya Arapça harf yazılımlarını haftada iki gün olmak üzere öğrencilerimize tanıtmaya gayret ediyoruz. İçlerinden Hüsn-i hat sanatına ilgisi olan öğrencileri ayrıca belirliyoruz. Kur’an kursu bittikten sonra onlarla beraber çalışma gayreti içinde olacağız ki bu sanatı da onlara öğretelim” dedi.

“Çocuklar buradan ayrılmak istemiyor”
Tarihi cami ve külliyenin 1567 tarihinde zamanın Van Valisi Hüsrev Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırıldığını hatırlatan Koyuncu, “Burası aynı zamanda Sıbyan mektebidir. Çocuklar, farklı bir atmosfer içerisinde buraya geldiklerinde Kur’an’ı öğrenmek istiyorlar. Osmanlı ve Selçuklular döneminde böyle yerlerde su sesini dinleyebilmek için de özellikle şadırvanlar kurulmuş ki öğrenciler hem ders çalışırlar hem de dersten sonra da yoruldukları zaman su sesiyle dinlenebilsinler. Buraya gelen öğrenciler de hem tarihi öğreniyorlar hem geçmişteki sanatı öğrenmeye gayret ediyorlar. Çocuklar buradan ayrılmak istemiyorlar. Bizimle beraber akşama kadar kalıyor ve sonra da evlerine gönderiyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ