Van'da meyve fidanı üretimi sürüyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Valilik koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yetiştirilen fidanlıkta incelemelerde bulundu.

Van Haberleri 4.10.2023 14:05:00 0
Van
Tarih: 04.10.2023 14:07 Güncelleme: 04.10.2023 15:05

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Valilik koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile fidanların yetiştirilmeye devam ettiği orman fidanlık sahasında incelemelerde bulundu.

Van Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile fidanların yetiştirildiği orman fidanlık sahasında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında 460 bin adet badem, 100 bin adet tüplü ceviz, 125 bin adet tüplü sedir, 55 bin adet süs bitkisi, 20 bin adet çıplak köklü ceviz fidanı üretildi.

Ayrıca ceviz, elma, armut, ayva, kayısı, kiraz, vişne, dut ve üzümden oluşan 232 bin adet meyve fidanından 64 bin adedi aşılandı. 222 bin adet ceviz fidanı da 2024 yılı ilkbahar döneminde aşılanacak. Erciş İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 1 milyon adet Erciş üzüm fidanı üretimi yapıldı.

"İLİMİZİN KENDİNE HAS ÇOK GÜZEL MEYVELERİ VAR"

Orman fidanlık sahasında çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu'dan bilgi alan Van Valisi Ozan Balcı, "2 milyon meyve fidanı projemiz hızla ilerliyor. İlimizin kendine has çok güzel meyveleri var. Biz de bu meyvelerin fidanlarını Valiliğimiz denetiminde Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle üretiyoruz. Van'a has Erik, Kayısı, Elma, Vişne, Ceviz gibi meyve fidanlarını ürettik. Aşılamalar devam ediyor. Belli bir olgunluğa gelince de Van'ımızın topraklarıyla buluşturacağız. Çok önem verdiğim bir proje. Bu meyveler sadece insanlar için değil börtü-böceğe, toprağa, kurda-kuşa katkısı olacak" dedi.

Anahtar Kelimeler: ' meyve fidanı üretimi sürüyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 31 takım Türkiye finali için yarışacak


Van Spor

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ