Tarih: 19.10.2024 22:27

Van'da Meme Kanseri Alarmı: Erken Teşhise Büyük Vurgu Yapan Seminer!

Facebook Twitter Linked-in

Van'da, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak ve bilgilendirme yapmak amacıyla bir seminer düzenlendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nin organizasyonuyla gerçekleşen bu etkinlik, Edremit ilçesinde bulunan Uygulama Oteli'nde yapıldı.

DURSUN ODABAŞ TIP MERKEZİ'NDEN KAPSAMLI BİLGİLENDİRME

Seminerde, katılımcılara erken teşhisin önemi, tarama yöntemleri ve modern tedavi süreçleri hakkında doktorlar tarafından bilgiler sunuldu. Hastalığın erken evrede saptanması sayesinde tedavi başarısının artırılabileceği ve sonradan ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçilebileceği vurgulandı.

PROF. DR. KAMURAN KARAMAN: ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, konuşmasında meme kanseri hakkındaki farkındalığı artırmak için yapılan programların öneminden bahsetti. Karaman, erken tanının, tedavi süreçlerini ve hasta ile hekimin işini kolaylaştırdığını belirtirken, kadınların düzenli kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ VE UYARILDI

Seminerde, 20 yaşından sonra tüm kadınların belli aralıklarla meme muayenelerini yaptırmalarının gerekliliği üzerinde duruldu. Prof. Karaman, genel cerrahlar, onkologlar ve diğer sağlık uzmanlarının, hasta olmayan kişilere de bilgi vermek suretiyle meme kanseri hakkında gerekli farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DE KATILDI

Seminere, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya da dâhil olmak üzere çok sayıda doktor ve vatandaş katıldı. Etkinlikte, meme kanseri ile mücadelede temel bilgilerin yanı sıra, teşhis ve tedavi yöntemleri konusunda da önemli paylaşımlar yapıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —