Van'da Mahallelinin Doğalgaz İsyanı: 'Soğukta Üşüyen Çocuklarımız İçin Doğalgaz İstiyoruz!'

Van'ın İpekyolu'nda Isınamayan Mahalleli Ayaklandı: "Soğukta Üşüyen Çocuklarımız İçin Doğalgaz İstiyoruz!"

Van Haberleri 9.10.2024 19:47:00 0
Van
Tarih: 09.10.2024 19:50

Van'da, İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi sakinleri, yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğalgaz sıkıntılarının çözülmemesi üzerine AKSA Doğalgaz İl Müdürlüğü önünde eylem düzenledi.

SOĞUK HAVA BAŞLADI, MAHALLELİ AKSA ÖNÜNDE!

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, Van'daki doğalgaz ihtiyacı daha fazla hissedilmeye başlandı. İpekyolu ilçesinde bulunan Kevenli Mahallesi sakinleri, her kış aynı sorunları yaşamaktan bıkmış durumda. AKSA Doğalgaz hizmet ofisine giderek seslerini duyuran vatandaşlar, kış mevsiminin gelmesine kısa süre kala doğalgaz altyapısının tamamlanmasını ve yaşanan sıkıntıların giderilmesini talep etti.

MAĞDURİYET BİTSİN, KIŞ RAHAT GEÇSİN!

Mahalleliler, altyapı eksiklikleri ve düşük basınç gibi nedenlerle doğalgazdan yararlanamadıklarını belirtti. Yaşanan ısınma problemi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getiren halk, sorunun çözümünü bir an önce yetkililerden bekliyor. "Biz kombilerimizi aldık, evimize doğalgaz döşettik, fakat hala kullanamıyoruz" diyerek yaşadıkları duruma dikkat çektiler.

YETKİLİLERE TEPKİLER BÜYÜYOR!

Mahalle sakinlerinin AKSA'ya olan tepkileri giderek büyüyor. Doğalgazın geç gelmesi ve sorunların çözülmemesi noktasında yetkililere seslenen vatandaşlar, eğer çözüm yönünde adımlar atılmazsa protestolarını devam ettirme kararlılığında olduklarını belirtti. Bazı eylemciler, sorunun çözümü için bağlantıların hızlandırılması ve hizmet kalitesinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

KOMBİLER BOŞA, VATANDAŞLAR MAĞDUR!

Kevenli Mahallesi sakinlerinden bir diğeri, her yıl yaşanan bu mağduriyetten bıktıklarını ifade etti. Vatandaş, "Biz faturalarımızı ödemeye hazırız, ama doğalgazımızı bir türlü kullanamıyoruz. Çocuklarımız soğukta hasta olacak, yetkililer bir an önce harekete geçmeli" diyerek yaşadıkları çaresiz durumu anlattı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi