Tarih: 11.09.2024 09:33

Van'da Lezzet Şöleni Başlıyor: Gurme ve Gastronomi Fuarı için Geri Sayım

Facebook Twitter Linked-in

Van'da gastronomi tutkunlarının ilgi odağı olacak, çeşitli lezzetlerin ve yerel ürünlerin sergileneceği Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, yarın ziyaretçilere merhaba diyecek. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve geçtiğimiz yıl büyük ilgi toplayan etkinlik, bu yıl da doyumsuz tatlar ve zengin kültürel içerikleriyle katılımcıları ağırlamaya hazırlanıyor.

LEZZET DOLU BİR ETKİNLİK

Gurme ve lezzet severleri 12-15 Eylül tarihleri arasında bir araya getirecek olan fuar, hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yarın kapılarını açacak. Organizasyonun bu yıl da yoğun ilgiyle karşılanması bekleniyor. Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda pek çok farklı ürün grubu ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

27 YÖRESEL STAND GEÇEN YIL ZİYARETÇİ AKININA UĞRAMIŞTI

Geçen yıl ilk defa düzenlenen ve 27'si yerel olmak üzere toplamda 39 firmanın katılım gösterdiği fuar, 22 bin 875 kişi tarafından ziyaret edilmişti. Yöresel tatlar, coğrafi işaretli ürünler ve el sanatları bu yıl da fuarın öne çıkan unsurları arasında yer alacak.

YOĞUN İLGİ BEKLENEN FUARDA EŞSİZ TATLAR SUNULACAK

Türk ve Van mutfak kültürünün en nadide ürünlerinin sunulacağı fuar, geçen yıl olduğu gibi bu sene de ziyaretçilerin uğrak noktası olacak. Özellikle coğrafi işaretli ürünler ve yöresel tatlar, katılımcıların ilgi odağı olacak.

YEMEĞİN VE LEZZETİN ADRESİ VAN EXPO FUAR VE KONGRE MERKEZİ OLACAK

15 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Fuar, tüm gıda tedarikçileri ve lezzet meraklılarına açık olacak.

FIRSATLARLA DOLU ETKİNLİKLER

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, farklı alanlardaki profesyonelleri ve gıda sektöründeki işletmeleri bir araya getiriyor. Fuar, ayrıca gastronomi ve etkinlik turizmi açısından da önem arz ediyor ve bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedefliyor.

GASTRONOMİ FESTİVALLERİNE YENİ BİR SOLUK

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde düzenlenen etkinlik, bölgesel ürünleri hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtmayı amaçlıyor. Fuarın, katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatması ve Van ile bölgenin turizm potansiyelini artırması bekleniyor.

MEDYADA YER ALACAK ETKİNLİKLER

Etkinlik sırasında düzenlenecek çeşitli aktiviteler, katılımcıların Van'ın farklı yönlerini keşfetmelerini sağlayacak. Aynı zamanda şehrin ve bölgenin ulusal ve uluslararası medyada yer almasına katkı sağlaması hedefleniyor.

TRABZON VE ANTAKYA FRUARIN KONUKLARI OLACAK

Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı'na Trabzon ve Antakya'nın da aralarında bulunduğu çeşitli illerin ticaret odaları katılım gösterecek. Ayrıca, bölge üniversiteleri, organize sanayi bölgeleri ve iş geliştirme merkezlerindeki firmalar da fuarda yerlerini alacak.

SEMİNERLER, KONSERLER VE YARIŞMALARLA RENKLENECEK

Gurme Fuarı'nda yemek üzerine düzenlenecek seminer ve söyleşiler, Tredyol CEO'su ve yöneticilerinin katılımıyla genç girişimcilere ilham kaynağı olacak. Konserler ve çocuk şenlikleri de fuarın keyfini artıracak; en güzel peynir yarışması ise katılımcıların becerilerini sergileme fırsatı sunacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —