Van'da Kripto Ermeniler Tespit Ediliyor!

Kurtuluş savaşından sonra Van'ı terketmeyen Hristiyan Ermeniler, etnik kimliklerini gizleyerek yaşıyor. Etnik kimliklerini gizleyerek yaşayan kripto Ermeniler artık tespit ediliyor.

Van Haberleri 30.08.2024 02:11:00 0
Van
Tarih: 30.08.2024 02:21 Güncelleme: 30.08.2024 02:49

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van'da etnik kimliklerini ve inançlarını gizleyerek yaşayan Ermeniler için "kripto" tanımı kullanılıyor.

KRİPTO ERMENİLERİ NASIL TESPİT EDECEKLER?

Soyağacı verileri, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Devletin ilgili kurumları tarafından bilinen, halk arasında kripto olarak tanımlanan Ermenileri tespit etmek için bir anket çalışması yapılıyor.

İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ, stratejik plan çalışması yapıyormuş gibi gösterdiği anket çalışması ile Van'da yaşayan kripto Ermenileri tespit etmeye çalışıyor.

Belediyelerin görev ve sorumlulukları ilgili kanunlarla belirlenmiş durumda. İpekyolu Belediyesi'nin kurum olarak vatandaşa hizmet etmek için, etnik kimliğinin ve hangi dili konuştuğunun ne önemi var? 

STRATEJİK PLAN ANKETİNDE ERMENİCE SORUSU!

Stratejik plan kapsamında yaptıklarını iddia ettikleri anket çalışması içinde 12. maddede "Hane içinde ağırlıklı olarak hangi dilde iletişim kuruyorsunuz?" şeklinde yer alan sorunun seçenekler; Kürtçe, Türkçe, Arapça, Ermenice, Diğer şeklinde yer alıyor. 

Ayrıca 12. madde anket içinde cevaplanması zorunlu sorulardan birisi olarak yer alıyor.

 

100 BİNİN ÜZERİNDE NÜFUSU OLAN AZERİLER İÇİN AZERİ TÜRKÇESİ ŞIKKI YOK?

Van'da önemli sayıda Küresünni diye tanımlanan Azeri Türk'leri de yaşıyor. Ağırlıklı olarak İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde ikamet eden Azeri Türk’leri olmasına rağmen "Hane içinde ağırlıklı olarak hangi dilde iletişim kuruyorsunuz" sorusundaki şıklar içinde Azerice sorusu yer almıyor. 

AZERİ TÜRKLERİNE DİĞERLERİ MUAMELESİ!

Azeri Türklerine diğerleri muamelesi yapan İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li yönetimi Ermeniler için seçenek koyup, bir yandan Van'da Ermeni nüfusu olduğunu resmi olarak deklare etmiş oluyor, diğer yandan ise de kripto olarak yaşadığı düşünülen Ermenileri tespit etmeye çalışıyor.

NEREDE NE KADAR OLDUĞU BİLİNMEYEN ERMENİLER İÇİN ERMENİCE SORUSU!

Van'da ne kadar olduğu bilinmeyen ve lokasyon olarak belirli bir bölgede yoğun olarak yaşamayan kripto Ermenileri tepsit etmek için şıklar içinde Ermenice sorusu yer alıyor.

KÜRT ANNELERİ TERÖR ÖRGÜTÜNE KAÇIRILAN EVLATLARINI HDP/DEM'DEN İSTİYOR

Anneler 5 yıldır HDP/DEM Parti önünde PKK/KCK'ya kaçırılan, kandırılarak götürülen çocuklarını istiyor. Yoksa DEM Parti Kürt gençlerini kandırıp dağa kaçıramadıkları için PKK/KCK terör örgütü terörist bulma sıkıntısı mı yaşıyor?

KRİPTO ERMENİLER NEDEN TESPİT EDİLMEK İSTENİYOR?

İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ, Van'da yaşayan kripto Ermenileri neden tespit etmek istedi? 

Sözde Starejik Plan görüntüsü adı altında yapılan anket ile tespit edilen kripto Ermeniler ve çocukları, yoksa PKK/KCK terör örgütüne militan kazandırma çalışmalarında hedef kitle olarak mı değerlendirilecek?

Ya da PKK/KCK terör örgütünün siyasi arka bahçesi olan DEM Parti'nin şehir yapılanmasında mı görevlendirilecek? 

VARSA KRİPTO ERMENİLER NE YAPACAK?

İddia edildiği gibi Van'da yaşayan kripto Ermeniler varsa ne yapacaklar merak ediliyor. Ankete katılıp kendilerini deşifre ederek DEM'in ve PKK/KCK terör örgütünün hedef kitlesine mi dönüşecekler? Yoksa ankete katılmayarak huzurlu ve mutlu bir şekilde hayatını sürdürmeye devam mı edecekler?

VAN'DA GEÇMİŞTE NE YAŞANMIŞTI?

Van'da 1915-1918 yılları arasında faaliyet gösteren Taşnak ve Hınçak Ermeni çeteleri binlerce Müslüman Vanlıyı katletmişti.

Rus-Ermeni işgali ile katliamın boyutu çok büyümüştü. Zeve Şehitliğinde yatan binlerce kişi topluca katledilip gömülmüştü. 

Kurtuluş savaşından sonra zulüm ve katliam yapan Ermeniler Ruslarla birlikte Türkiye'yi terk etmişti.

KRİPTO ERMENİLER HAYATINI NASIL SÜRDÜRÜYOR? 

Ancak daha önceden Müslüman olan Ermeniler Ruslarla birlikte gitmedi. Ayrıca gitmeyen Hristiyan Ermeniler'in de olduğu tarihi kayıtlarda yer alıyor. Onlar da Ermeni olduklarını gizleyerek farklı etnik kimlik kisvesi ile bugüne kadar Van ve bölgede hayatlarını sürdürdüler.

DEVLETE BAĞLI HALKIN BÖLGEYİ TERK ETMESİNİ İSTİYORLAR

Osmanlı İmparatorluğu’nda ‘Milleti Sadıka’ olarak tanımlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de bağlı ve sadık olan Ermeniler de var. Ancak DEM Parti ve PKK/KCK terör örgütü içinde Kürt kimliği altına saklanarak görünüşte Kürtçülük, gerçekte ise Büyük Ermenistan idealleri için çalışan, kendilerine itaat etmeyen halkın bölgeyi terk edip gitmesi için terör, tehdit ve haraç toplama faaliyetleri gerçekleştiren Ermenilerin varlığı da yadsınamaz bir gerçek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Kripto Ermeniler Tespit Ediliyor!