Van'da KOBİ'ler için Büyük Fırsat: Yeşil Sanayi Desteği Toplantısı Kapılarını Açıyor

Yeşil Sanayi için bilgilendirme toplantısı Van'da gerçekleşecek.

Van Haberleri 3.09.2024 15:48:00 0
Van
Tarih: 03.09.2024 16:04

VAN'DA KOSGEB İLE TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞ BİRLİĞİNDE TOPLANTI

Van Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB iş birliği kapsamında, Van'daki işletmelerin katılımına açık "KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecek. Etkinlik 10 Eylül 2024 Salı günü Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın Rıfat Hisarcıkoğlu Salonu'nda saat 10:00'dan 13:30'a kadar yapılacak.

450 MİLYON USD BÜTÇELİ PROJE

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yanı sıra KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından yürütülen, Dünya Bankası finansmanıyla desteklenen üç bileşenli bir girişimdir. Projenin toplam bütçesi 450 milyon ABD doları olarak belirlendi ve altı yıl sürecek.

YEŞİL SANAYİ DESTEK PROGRAMI AYRINTILARI

Yeşil Sanayi Destek Programı, 250 milyon ABD doları fonla, Aralık 2023'te hayata geçirildi. Bu programla KOBİ'lerin enerji verimliliğini artırması, emisyonları azaltması ve sürdürülebilir yatırımlar yapması hedefleniyor. Türkiye'de sanayi yoğun bölgeler başta olmak üzere değişik illerde bilgilendirme ve farkındalık artırıcı etkinlikler düzenlenecek.

VAN'DAKI ETKINLIK VE KONUKLAR

Van ilinde gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısına KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Musab Gülacar katılacak. Bu önemli etkinlik, bölgedeki sanayi ve işletmeler için bir fırsat sunuyor ve yeşil dönüşüm konusunda kritik bilgilerin paylaşılacağı bir platform olacak.

KOSGEB'DEN YAPILAN DUYURU

KOSGEB’den toplantıya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

"Van Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Van iş birliğiyle düzenlenecek olan "KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı", 10 Eylül 2024 Salı günü saat 10:00-13:30 arasında Rıfat Hisarcıkoğlu Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı , Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu ( TÜBİTAK) tarafından üç ayrı bileşen ile uygulanan ve Dünya Bankası ile gerçekleştirilen kredi anlaşması kapsamında finanse edilen bir projedir. Proje'nin toplam bütçesi 450 milyon USD olarak belirlenmiş olup, proje süresi altı yıldır.

Projenin KOSGEB bileşenine ayrılan 250 Milyon USD fonun işletmelere kullandırılması amacıyla Yeşil Sanayi Destek Programı 2023 yılı Aralık ayında uygulamaya alınmıştır.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi KOSGEB Bileşeni; sanayi KOBİ'lerin enerji ve kaynak performanslarını artırmalarını, karbon emisyonlarını azaltmalarını ve güneş enerjisi, kaynak verimliliği ve döngüsel ekonomi uygulamalarına yapılan yatırımlar yoluyla sürdürülebilirliği desteklemeye odaklanmaktadır.

Proje uygulama birimimiz tarafından başta sanayi yoğun bölgeler olmak üzere çeşitli illerimizde; farkındalık ve bilgilendirme etkinlikleri düzenlenmektedir. Etkinlikler kapsamında yeşil dönüşümde uzman isimler tarafından “AB Yeşil Mutabakatı Kapsamında İşletmeleri Bekleyen Değişimler ile Yeşil Dönüşümün Verimliliğe ve Rekabete Etkisi” hakkında tecrübe paylaşımı yapılmakta ayrıca  “KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı” başvuru, değerlendirme ve destek süreçleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Van ilimizdeki etkinlik ise KOSGEB Başkanı Sayın Ahmet Serdar İBRAHİMCİOĞLU ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Musab GÜLAÇAR’ın katılımıyla 10 Eylül 2024 Salı günü Van Ticaret ve Sanayi Odası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Salonunda gerçekleştirilecektir.” 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem