Van'da Kitap Rüzgarı: 265 Bin Öğrenciye Ücretsiz Kitap Seferberliği!

Kültürün kalbi Van'da atacak: Kitap Van Projesi'nde 265 bin kitaplık devrim.

Van Haberleri 12.10.2024 11:23:00 0
Van
Tarih: 12.10.2024 11:28 Güncelleme: 13.10.2024 23:31

Van'da başlatılan eğitim odaklı girişim Kitap Van Projesi, öğrencilere kitap sunmaya devam ediyor. Van Valisi Ozan Balcı'nın liderliğinde ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras'ın destekleriyle hayata geçirilen projede, kitapların okullara dağıtımı hızla sürüyor.

PROJEDE AMAÇ: GENİŞ BAŞARILAR ELDE ETMEK

Şehirde bulunan tüm okullara kitap ulaştırma hedefi başarıyla tamamlandı. Kitap Van Projesi sayesinde, Türk ve Dünya Edebiyatın unutulmaz eserleri, yabancı dil ve yetenek kitaplarının okullar tarafından kullanımı mümkün hale getirildi.

OKULLARA 1 SAATLİK OKUMA ETKİNLİĞİ GELDİ

Eğitim müfredatına entegre edilen kitap okuma seansları kapsamında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise sınıflarındaki öğrencilere kitap ulaştırıldı. Bu kitaplar, öğrenciler tarafından dönemsel olarak okunabilecek biçimde planlandı. Öğrencilerin okuma kültürünü desteklemek amacıyla düzenlenen kitap okuma yarışmaları ve etkinliklere büyük katılım sağlanırken, her öğrencinin evine PTT Kargo ile ücretsiz kitap gönderimi yapıldı.

İL GENELINDE 4 BÜYÜK KİTAP OKUMA YARIŞMALARI

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre; "Tüm sınıf düzeylerine yönelik yürütülen 4 büyük kitap okuma yarışması ve okullardaki 'En Güzel Kütüphane Benim' yarışması bu yıl da devam edecek. Van'da eğitim gören öğrencilere yönelik olarak www.kitapvan.gov.tr web sitesi üzerinden yapılan taleplerle 265 bin kitap ev adreslerine ulaştırıldı. Ayrıca, okul kütüphanelerine kazandırılan nitelikli eserlerin okul içinde etkin ve verimli kullanılması için çeşitli etkinlikler organize ediliyor" denildi.

YOĞUN ÇALIŞMALARI DEVAM EDI?YOR

Kitap Van Proje Koordinatörü Gökhan Arslan ise yaptığı açıklamada, "Kitap Van Komisyonu olarak, okumanın tüm il düzeyinde bir kültür haline gelmesi adına 13 ilçe ile yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu fırsatı bize sunan Valimiz Sayın Ozan Balcı, İl Müdürümüz Sayın Nurettin Aras, İl Müdür Yardımcımız Sayın Harun Kutlu, tüm öğretmenler ve emeği geçen herkese minnettarız" ifadelerine yer vererek projenin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem