Van'da kitap okuma sevgisi aşılanıyor!

Van Valiliği, Van genelindeki tüm okulların her gün bir ders saatini kitap okumaya ayıracağını açıkladı. Bu uygulama ile öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılanarak, okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

Van Haberleri 8.11.2023 00:20:00 0
Van
Tarih: 08.11.2023 00:22 Güncelleme: 08.11.2023 16:12

Van Valiliği, Van genelinde okullarda her gün 1 ders saatini kitap okumaya ayırıyor. Kitap okuma sevgisi aşılayan bu uygulama eğlenceli şekilde devam ediyor.

İpekyolu ilçesine bağlı Şehit Suat Surki ilkokulunda 1. Dönem 1. Geleneksel kitap okuma şenliği okul bahçesinde gerçekleştirildi. Şenlikte tüm okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler hep birlikte kitap okuma aktivitesi gerçekleştirildiler. Şenliğe başlamadan önce Ekim ayında en çok kitap okutan ve kitap kurdu seçilen öğrencilere ödüller verildi. 

Bundan sonraki süreçte geleneksel hale gelecek bu etkinliğin başarılı ve eğlenceli başlaması öğretmenleri sevindirdi.  Okul müdürü Harun Yeşilova projede emeği geçen öğretmen arkadaşlara teşekkür ederek kitap okuma sevgisini yüreğinde taşıyan öğrencilere başarılar diledi.

Sorumlu öğretmen Necibe AYDIN etkinlik hakkında şunları söyledi:

''Okuma, okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğinin gelişimini sağlamak ancak düzenli kitap okuma alışkanlığı ile kazanılır. Bu kazanımı sağlamanın temel koşulu ise çocukluk döneminin bu anlamda verimli geçmesi ile mümkündür. Bizler, öğrencilerimizde bu alışkanlığı kazandırmak adına Şehit Suat Surki İlkokulu olarak 1. Dönem 1. Geleneksel Kitap Okuma Şenliğimizi okul bahçesinde gerçekleştirdik. Artık geleneksel hale getireceğimiz şenliğin ilkini eğlenerek tamamladık.''


Anahtar Kelimeler: ' kitap okuma sevgisi aşılanıyor!
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem