Van'da Kış Yeniden Sahneye Çıktı: Şiddetli Yağışlar ve Fırtına Uyarısı!

Van yağış ve soğuk hava etkisine girdi.

Van Haberleri 17.10.2024 10:40:00 0
Van
Tarih: 17.10.2024 10:43

Van, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda yağışlı ve soğuk bir sabaha uyandı. Kuvvetli yağış ve düşük hava sıcaklıkları, şehrin günlük yaşamını etkileyebilecek düzeyde seyrediyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gün içerisinde zaman zaman kuvvetli sağanak yağışların ve gök gürültülü sağanakların etkili olması öngörülüyor. Özellikle akşam saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağışın görülmesi bekleniyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli şekilde (50-70 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

YEREL SEL VE SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji, bölge halkını ve ilgili kurumları kuvvetli yağış konusunda uyardı. Yağışların kuvvetli olacağının ve sonucunda kuvvetli rüzgar, ağaç devrilmesi, dolu yağışı, yıldırım düşmeleri, enerji nakil hatlarında kopmalar gibi çeşitli olumsuz durumların meydana gelebileceği belirtildi. Vatandaşların ani sel, su baskını, karayolu ulaşımında aksamalar ve Van Gölü'nde görülebilecek kuvvetli rüzgar ve dalga yükselmeleri için dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

RÜZGAR UYARISI VE TEDBİRLER

Kuvvetli rüzgarlar da beklendiğinden, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olaylara karşı dikkatli olunması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da tedbirli davranılması önem taşıyor. Şehirde yaşayanların ve ziyaretçilerin, olası olumsuzluklara karşı haberleri takip etmeleri ve uyarılara uymaları öneriliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem