Van ilindeki ağır kış koşulları nedeniyle, Çaldıran, Özalp ve Saray ilçelerindeki okullarda eğitime bir günlük ara verildi. Çaldıran Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda, ilçede devam eden şiddetli tipi ve buzlanma sebebiyle 27 Şubat 2025 Perşembe günü bütün resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verileceği bildirildi.
Saray ilçesi de, Meteoroloji İl Müdürlüğü ile yapılan değerlendirmeler sonucu, yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüsüyle benzer bir karar aldı. Saray Kaymakamlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan yoğun kar, buzlanma ve sis yüzünden öğrencilerin güvenliği düşünülerek tüm eğitim kurumlarına bir gün tatil ilan edildiğini duyurdu. Bu ilçede, engelli ve hamile kamu çalışanları ile 0-6 yaş arası çocukları olan anneler için de idari izin uygulanacağını belirtti.
Aynı durum Özalp ilçesi için de geçerli. Özalp Kaymakamlığı'nın açıklamasında, aşırı kar yağışı ve beraberinde gelen buzlanma ve tipi nedeniyle eğitime 27 Şubat'ta ara verildiğini ve ilçedeki tüm eğitim kurumlarının tatil edildiğini ifade etti. İlçe kaymakamlığı ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlileri ile kamuda çalışan ve küçük çocuğu olan annelere yönelik idari izinlerin devreye sokulduğunu duyurdu.
İlgili ilçelerdeki şiddetli kış şartları ve alınan önlemler, öğrencilerin ve çalışanların güvenliği düşünülerek titizlikle değerlendirilmiş durumda. Eğitim kurumları ve kamu kurumları, olumsuz hava koşullarının yarattığı zorluklara karşı öncelikli olarak vatandaşların güvenliğini ve esenliğini sağlama amacı gütmekte.