Van'da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin'in Cansız Bedenine Ulaşıldı!

Kayıp Üniversiteli Rojin Van'da Yok Olan Hayaller: Acı Son 18 Gün Sonra Göl Kenarında

Van Haberleri 15.10.2024 16:35:00 0
Van
Tarih: 15.10.2024 16:40

Van'da 18 gün önce kaybolan genç üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni Van Gölü yakınlarında bulundu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de yurtta yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve bir daha geri dönmemişti.

AİLESİ VE POLİS ARAMALARA BAŞLAMIŞTI

Kabaiş'in arkadaşlarının ulaşamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Ertesi gün inceleme başlatıldı ve Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, delil olarak değerlendirilmek üzere polis ekiplerine teslim edildi.

CANSIZ BEDEN MOLLA KASIM KÖYÜ SAHİLİNDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ile Kayaiş'in cansız bedeninin, arama kurtarma ekiplerince Van Gölü Molla Kasım köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı. Yerlikaya, Kabaiş ve ailesine başsağlığı mesajlarını iletti.

 

KIZININ MARKETE GİDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Son telefon konuşmasında annesine markete gidip kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin'in bulunması için polis, jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri kapsamlı bir arama çalışması başlattı.

ARAMA ÇALIŞMALARINA TEKNOLOJİK DESTEK

Arama çalışmalarına gönüllüler de dahil olurken, polis ekipleri zaman zaman havadan destek sağladı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarı ve polisin su altı görüntüleme cihazlarının da kullanıldığı çalışmalar sürdürüldü.

ROJİN'İN BAŞÖRTÜSÜ DAHA ÖNCE BULUNMUŞTU

Arama sırasında dalgıç ekipleri de gölle yapılan dalışlarla çalışmalara destek vermiş, Rojin'e ait olduğu belirtilen bir başörtüsü, 10 Ekim'de Bardaçı köyü sahilinde bulunmuştu. Rojin Kabaiş'in kaybolmasının ardından ortaya çıkan bu bulgular ve onun ne yazık ki cansız bedeninin bölgede bulunması, büyük bir üzüntüye yol açtı.