Van'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi, Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Seferber Oldu

Van'da etkili olan kar yağışı sonrası 224 mezra yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi, 600 personel ve 240 araçla kar mücadelesi başlattı. Kentte ulaşım ve kar çalışmaları hakkında güncel bilgiler.

Van Büyükşehir 27.02.2026 23:10:00 0
Van
Tarih: 27.02.2026 23:14 Güncelleme: 27.02.2026 23:14

Van'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent genelinde yaşamı olumsuz etkilerken, Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, belediye ekipleri ana arterleri açık tutmak için hummalı bir mesai gerçekleştirdi.

Kar Mücadelesi İçin 600 Personel Görev Başında

Kar yağışının başlamasıyla birlikte harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 240 araç ve 600 personelle kapsamlı bir çalışma başlattı. Gece boyunca süren küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından, sabah erken saatlerde kaldırım temizleme operasyonu da devreye alındı. Belediye ekipleri, özellikle yoğun trafiğe sahne olan güzergahlarda buzlanmayı önlemek için tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sorumluluk bölgelerindeki tüm ana yolların ulaşıma açık tutulduğunu belirten yetkililer, vatandaşların güvenli ve sorunsuz bir ulaşım deneyimi yaşaması için çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Kırsal Kesimde Ulaşım Zorlaştı, 224 Mezra Yolu Kapandı

Kar yağışından kent merkezinin yanı sıra kırsal kesimler de önemli ölçüde etkilendi. Kent genelinde 166 mahalle ve 224 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapanan yolları trafiğe açmak için kırsal bölgelerde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Kırsaldaki vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve sağlık gibi acil durumlarda ulaşım sorunu yaşamamaları için ekiplerin kar küreme çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ