Van'da Kapalı Semt Pazarlarının Kapılarına Niçin Kilit Vurdu?

Van'da Büyükşehir Belediyesi tarafından kayyum döneminde yeni yapılan kapalı semt pazarları DEM'li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan döneminde neden hizmete alınmadı? Neyi bekliyorlar?

Van Haberleri 3.10.2024 10:11:00 0
Van
Tarih: 03.10.2024 10:17 Güncelleme: 03.10.2024 20:43

Van'da inşa edilen kapalı semt pazarlarının hizmete açılmaması vatandaşlarda merak uyandırıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce tamamlanan bu pazar yerleri, özellikle olası afet durumlarına karşı dayanıklı yapıları ile dikkat çekiyor.

YAPIMI TAMAMLANAN PAZARLAR HALA KAPALI

Van'da yer alan İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde kurulan ve prefabrik yapılardan oluşan kapalı semt pazarları, aylar önce tamamlanmış olmasına rağmen hala hizmete sunulmadı. Vatandaşlar, neden bu hizmetin kendilerine sağlanmadığını sorguluyor.

OLASI AFETLER İÇİN PLANLANAN PAZARLAR

Kapalı semt pazarlarının, satış stantları, mescit, idare ve zabıta odaları gibi birçok özelliğe sahip olması planlanmış. Ayrıca bu yapılarda, afet durumlarında koordinasyon merkezi olarak kullanılabilmesi de hedeflenmiş.

AÇILIŞI ERTELENDİ, AKIBETİ BELİRSİZ

31 Mart yerel seçimleri sonrası değişen belediye yönetiminin, kapalı semt pazarlarının peyzaj ve çevre düzenlemesini tamamlayıp hizmete sunması beklenirken, bu yapıların akıbeti konusunda bir belirsizlik sürmekte. 3 ay geçmiş olmasına rağmen bu konuda henüz net bir gelişme yaşanmadı.

KIŞ MEVSİMİ YAKLAŞIYOR, PAZAR ESNAFI VE VATANDAŞ ENDİŞELİ

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar ve Pazar esnafı, soğuk ve yağışlı havalarda açık alanlarda alışveriş yapma zorluğu çekiyor. Kapalı ve korunaklı semt pazarlarının hizmete alınması, konforlu bir alışveriş deneyimi sağlayacak.

EDREMİT'İN YENİ SEMT PAZARI YAPILIYOR

Van'da yer alan Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde hali hazırda kurulan semt pazarları kalabalık ve ilgi odağında olmaya devam ediyor. Mevcut pazarların yerlerinin çadırlarla sürdürülebilir olmaktan uzak olduğu düşünülürken, yerel yönetim yeni bir kapalı semt pazarının yapımına başladı. Tuşba ilçesinde inşa edilen bu yeni kapalı semt pazarı, 3 bin 600 metrekarelik bir alanda vatandaşlara daha hijyenik ve korunaklı bir alışveriş imkanı sunacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi