Van'da Kaldırımlar İnşaat ve İşgal Altında - Vatandaşlar Tepkili!

Van'da yayalar kaldırımları kullanamıyor. Van'da işgal edilen kaldırımları yaya güvenliğini tehdit ediyor.

Van Haberleri 24.04.2024 10:30:00 0
Van
Tarih: 24.04.2024 10:35

Yayaların yürüyüş hakkı tehlikede: İnşaatlar ve işgaller kaldırım kullanımını engelliyor.

Van'da kaldırım işgalleri, birçok yayanın kullandığı en temel alanların erişilemez hale gelmesine neden oluyor. Yol üstündeki bina inşaatları nedeniyle kapatılan kaldırım bölümleri, vatandaşların güvenli yolları kullanmalarını engelliyor. Bu durum, kaldırımların asıl işlevini yerine getirememesi konusunda ciddi bir problem yaratıyor.

YAYALARIN ÇİLESİ: ESNAFLAR VE ARAÇ SÜRÜCÜLERİ

Uzun süredir bazı esnaflar, seyyar satıcılar ve duyarsız araç sürücülerinin kaldırım işgalleri sebebiyle Van'daki yayaların yürüme hakları ihlal ediliyor. Satıcıların mallarını kaldırımlara yerleştirmesi, araç sürücülerinin araçlarını kaldırımlar üzerine park etmesi, kaldırımların yol olarak kullanılabilmesinin önünde büyük bir engel teşkil ediyor.

YETKİLİLERİN SORUMSUZLUĞU, İŞGAL SORUNUNU BÜYÜTÜYOR

Özellikle inşaatlardan kaynaklı kaldırımların büyük bir bölümünün kapatılması, yayaları tehlikeli ve dar alanlarda yürümek zorunda bırakıyor. Vatandaşların daha önce yerel basına taşıdığı ve yetkililerin çözüm bulması beklenen bu şikayetlere maalesef kulak tıkanıyor. Yetkililerin bu konudaki duyarsızlığı, kaldırım işgallerinin çözümsüz kalmasına neden oluyor.

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yıllardır kaldırımlarda yürüyememekten şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerden ve zabıta ekiplerinden soruna müdahale etmelerini talep ediyor. Esnafların, seyyar satıcıların ve araç sürücülerinin kaldırımları işgal etmesine ek olarak, inşaat çalışmaları yüzünden kapatılan kaldırımlar, yürüme alanlarını daha da kısıtlıyor. Vatandaşlar, bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyor ve yetkilileri göreve çağırıyor.

GÖRMEZDEN GELİNEN KALDIRIM İŞGALLERİ

Van'daki ana caddelerdeki kaldırımlarda işportacıların ve seyyar satıcıların hoş görüldüğü, yerel yönetimlerin kendi seçmenlerini kaybetmemek adına bu durumu görmezden geldiği öne sürülüyor. Bu durum, vatandaşlar arasında rahatsızlık ve hayal kırıklığı yaratıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem