Tarih: 21.10.2024 10:29

Van'da İş Dünyası Canlanıyor: Eylül'de 46 Yeni Firma Kapılarını Araladı!

Facebook Twitter Linked-in

EYLÜL AYINDA VAN'DA ŞİRKET KURULUM RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin elde ettiği verilere göre, Van ilinde Eylül ayı içerisinde 46 yeni şirket hayata geçirildi. Bu rakam, Ağustos ayındaki 47 şirket kuruluş sayısına oldukça yakın bir seviyede gerçekleşti. Eylül ayında Doğu Anadolu Bölgesi'nin en yüksek şirket kurulumu Muş ilinde 52 şirket ile kaydedildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE ŞİRKET KURULUMUNA İLİŞKİN VERİLER

Eylül ayı itibarıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nde en çok şirket kurulan il olan Muş, 52 şirket ile zirveye otururken, onu 46 şirketle Van ve 45 şirketle Malatya takip etti. Diğer illerdeki şirket kurulum sayıları ise Elazığ'da 38, Erzurum'da 37 ve Ağrı'da 17 olarak gerçekleşti. Erzincan, Bitlis, Kars, Hakkari, Tunceli ve Iğdır gibi illerde de kurulan şirket sayıları değişkenlik gösterdi. Öte yandan, Ardahan ilinde Eylül ayı boyunca hiç şirket kurulumu gerçekleşmedi.

VAN'DA ŞİRKET VE KOOPERATİF KURULUMLARI İLE KAPANIŞLAR

Verilere göre, Van'da Eylül ayında sadece şirketler değil, 4 yeni kooperatif ve 21 yeni Gerçek Kişi Ticari İşletmesi de kuruldu. Bunun yanında, kapanan ve tasfiye edilen işletme sayıları da kaydedildi. Şubat'tan Eylül'e kadar Van'da toplam 395 şirket, 21 kooperatif ve 131 Gerçek Kişi Ticari İşletmesi faaliyete başlarken, kapanan ve tasfiye olan kurum sayıları da belirli bir oranda gerçekleşti.

YILLIK KARŞILAŞTIRMADA VAN'DA ŞİRKET KURULUMLARI

Geçmiş yıla oranla Van'da kurulan işletme sayılarına bakıldığında, bu yılın ilk dokuz ayındaki hareketlilik, önceki yılın aynı sürecine göre değişim gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla da Eylül ayı şirket kuruluşlarında biraz düşüş yaşandı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE DİĞER İLLERİN ŞİRKET KURULUMLARI

Eylül ayına ilişkin, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta şirket ve kooperatif kurulum sayılarına dair veriler de yer aldı. Her ilde kurulan şirket türleri ve sayılarına dair ayrıntılı bilgilere yer verildi.

GENEL İSTATİSTİKLER VE YABANCI ORTAK SERMAYELİ ŞİRKETLER

Son olarak, 2024 yılının ilk 9 ayında Türkiye genelindeki şirket ve kooperatif kurulum oranlarının yıllık bazda karşılaştırılması yapıldı. Ayrıca, yabancı ortaklı şirket kurulumlarının sayısı, ortaklık ülkeleri ve sektör bilgileri ile Eylül 2024'te yatırılan sermaye oranlarına ve hangi iş kollarında şirket kurulumlarının gerçekleştiğine dair bilgiler verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —