Van'da İran Seçim Heyecanı: İranlılar İçin Oy Sandığı Hazır

İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Van'da oy sandığı kurulacak.

Van Haberleri 20.06.2024 18:36:00 0
Van
Tarih: 20.06.2024 18:42

İRAN'DA YENİ CUMHURBAŞKANI İÇİN SEÇİM HAZIRLIKLARI

İran'daki yaklaşan seçimlere katılacak olan İran vatandaşları için Van'da oy kullanma sandığı oluşturulacak. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin trajik bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, ülkede yapılacak olan seçimlerin yankıları sınır ötesine dağılmış durumda. İran'da 28 Haziran tarihinde gerçekleşecek seçimlerde Van, İran vatandaşları için oy kullanma merkezi olarak hizmet verecek.

VAN'DA İRANLILARA SEÇİM KOLAYLIĞI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva'dan yapılan açıklamaya göre, Van'da ikamet eden İran vatandaşlarının 28 Haziran'da yapılacak olan İran Cumhurbaşkanlığı için rahatlıkla oy kullanabilmeleri adına Van TSO binasında bir oy sandığı kurulacak. Takva, açıklamasında bu uygulamanın, Van ile İran arasındaki ilişkilerin bir sonucu olarak gerçekleştiğini ve İran konsolosluğunun yanı sıra Van Valisi Ozan Balcı ve Van TSO İran danışmanı Samad Poursoltan'a teşekkürlerini iletti.

İBRAHİM REİSİ'NİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN İRAN'DA SEÇİM SÜRECİ

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin sis, rüzgar ve şiddetli yağışın yol açtığı zorlu hava koşulları nedeniyle kaza yapan bir helikopterde hayatını kaybetmesi ülkede büyük üzüntüye yol açmış ve seçim süreçlerini hızlandırmıştı. Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık alanda meydana gelen kazadan sonra İran'da cumhurbaşkanlığı için seçim kararı alındı ve 28 Haziran tarihinde yeni lider için oy kullanılacağı duyuruldu. Bu kritik süreçte, Van'daki İranlı vatandaşlar da kendi ülkelerinin geleceği üzerine söz sahibi olabilmek için sandık başına gidecekler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem