Tarih: 19.10.2024 17:25

Van'da Hizmet Rüzgarı: İpekyolu İlçesi Yeni Hükümet Konağına Kavuşuyor!

Facebook Twitter Linked-in

İPEKYOLU'NDA YENİ HÜKÜMET KONAĞI PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

Van'ın İpekyolu ilçesine kazandırılacak modern hükümet konağının yapımında son aşamalara gelindi. Eski Bayındırlık Binası'nın yerine inşa edilen dört katlı İpekyolu Hükümet Konağı, birçok kamu hizmetini tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Van Valisi Ozan Balcı inşaat alanını ziyaret ederek yüklenici firma yetkililerinden sürecin detayları hakkında bilgi aldı.

KAMU HİZMETLERİ TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİYOR

Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın devam eden projeleri arasında yer alan İpekyolu Hükümet Konağı, 1.960 metrekare alanda dört katlı olarak inşa ediliyor. Tamamlandığında çok amaçlı konferans ve toplantı salonları, otopark alanı, tören alanı ile engelli ve yaşlı bireyler için asansör gibi birçok imkana sahip olacak. Hükümet konağı çalışmalarının 2023 yılı başlarına başlayacağı ve Nisan ayında temelinin atıldığı öğrenildi.

VALİ BALCI İNCELEMELERDE BULUNDU

Van Valisi Ozan Balcı, yapımı devam eden kültürel ve idari yapıları ziyaret ederek bilgi aldı. Temaslarda bulunduğu İpekyolu Hükümet Konağı'nın kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti. Vali Balcı, projelerin tamamlanmasının ardından vatandaşlara daha güzel ortamlarda kapsamlı kamu hizmetleri sunulacağının altını çizdi.

 

KÜLTÜR ADASI OLARAK TANIMLANAN YENİ PROJELER

Vali Balcı'nın incelemeleri kapsamında, Van'da geçen yıl başlayan İl Halk Kütüphanesi ve Bebek-Çocuk Kütüphanesi'nin yanı sıra, devam eden diğer kültürel yatırımlarda da son durumu değerlendirdiği açıklandı. Toplam 7.366 metrekarelik bir alana inşa edilecek olan İl Halk Kütüphanesi ve yanında yer alacak Bebek-Çocuk Kütüphanesi'nin bölgedeki en büyük eğitim ve kültür projelerinden biri olacağı vurgulandı.

Bu projelerin tamamlanmasının ardından, şehrin kültür ve sanat hayatına büyük katkılarda bulunacağı ve çocuklar ile gençlere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacağı ifade edildi. Özellikle kütüphanelerin zengin içeriği ve sundukları imkanlarla hem yörenin eğitimine hem de kültür sanat gelişimine büyük katkılar sunması bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —