Van'da Haziran'da 27 Yeni Şirket Kapılarını Açtı

Van'da şirket kuruluşlarında anlamlı değişimler.

Van Haberleri 22.07.2024 15:02:00 0
Van
Tarih: 22.07.2024 15:05

HAZİRAN'DA VAN'DA 27 ŞİRKET HAYAT BULDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yayımladığı son rapora göre Haziran ayında Van'da 27 yeni şirket kuruluş işlemi gerçekleştirildi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde şirket kurulumunda Van, Malatya ile birlikte en yüksek sayıya ulaşan il oldu.

VAN ÖNCÜLÜĞÜNDE ŞİRKETLEŞME ARTIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki şirket kurulum istatistiklerine bakıldığında, Elazığ 22, Erzurum 24, Ağrı ise 12 yeni işletmeyle Van ve Malatya'yı takip ediyor. Diğer illerdeki şirket kurulumları ise şu şekilde sıralanıyor: Erzincan'da 6, Bitlis'te 7, Muş'ta 10, Kars'ta 3, Hakkâri, Tunceli ve Ardahan'da her birinde 3 şirket kurulurken, Iğdır'da yeni şirket kaydı yapılmadı.

VAN'DA YILIN İLK YARISI NASIL GEÇTİ?

Yılın ilk altı aylık diliminde Van'da toplamda 255 şirket, 10 kooperatif ve 77 Gerçek Kişi Ticari İşletmesi faaliyete geçerken, 55 şirket ve 6 kooperatif tasfiye edildi. Bu süre zarfında ayrıca 42 şirket, 9 kooperatif ve 47 Gerçek Kişi Ticari İşletmesi faaliyetlerini sonlandırdı.

GEÇMİŞ YILLARLA BİR KARŞILAŞTIRMA: VANDA DURUM NE?

Önceki yılın aynı dönemine göre Van'da 2024 yılında bir azalma meydana geldi. 2023 yılının ilk yarısında 406 şirket, 15 kooperatif ve 107 Gerçek Kişi Ticari İşletmesi kurulmuşken, 56 şirket ve 2 kooperatif tasfiye olmuş, 45 şirket, 3 kooperatif ve 109 Gerçek Kişi Ticari İşletmesinin kapılarını kapatmıştı. 2024 yılı Haziran ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre %29,9 oranında bir düşüş yaşanarak, Van'da 27 şirket yaşama başladı.

Bitlis, Hakkâri ve Muş'ta da şirket ve işletme kuruluşları sürerken, değerlendirilen dönemde Haziran 2024'te Diğer illerle karşılaştırıldığında şirket.current.month ortalamaların altında bir performans sergilendiği Gümüşhane ve Iğdır'da hiç şirket kurulumu gerçekleşmediği gözlemlendi.

DÖNEMSEL ORANLAR VE SEKTÖREL DAĞILIM NE DİYOR?

Yılın ilk altı ayında kurulan şirket sayıları, kooperatifler ve gerçek kişi ticari işletmeler geçtiğimiz yıla oranla belirli miktarda azaldı. Özellikle Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörleri öncülüğünde kurulan şirketler, Haziran 2024'te Van'da ve Türkiye genelinde faaliyet göstermeye başladı. Söz konusu dönemde yabancı ortaklıkla açılan 493 şirketin çoğu limited şirket olarak kayıtlı olup, yabancı ortak sermayesi toplamda bu yeni şirketlerin menkul değerlerinin yaklaşık %67,6'sını oluşturuyor. Bu veriler, bölge ve Türkiye için şirket kuruluşlarıyla ilgili yatırımcı güvenini ve sektörel canlılığı yansıtmaya yardımcı oluyor.


Anahtar Kelimeler: ' Haziran' Şirket Kapılarını
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem