Van'da hastaneler doldu taştı

Van'da soğuk havanını yüzünü göstermesi sonucu birçok kişi 'ortalık hastalığı' olarak nitelenen soğuk algınlığı ve solunum hastalıklarına yakalandı.

Van Haberleri 3.01.2024 14:01:00 0
Van
Tarih: 03.01.2024 14:05 Güncelleme: 03.01.2024 14:59

Van'da soğuk havanın etkisini artırması ile birçok kişi soğuk algınlığı ve solunum hastalıklarına yakalandı. Özellikle akşam saatlerinde etkisini arttıran soğuk hava, vatandaşları hasta etti.

Soğuk algınlığı ve solunum hastalıkları salgınından dolayı hastanelerde adım atacak yer kalmadı. Son günlerde Van'daki özel ve kamu hastanelerine bu şikayetlerle birçok kişinin başvurduğu ifade ediliyor. Eczanelerde ise öksürük şurubu, soğuk algınlığının çözümünde etkili olan antibiyotiklerin daha fazla satıldığı görülüyor.

Uzmanlar herkesin hava değişikliklerindeki belirsizlikleri göz önüne alarak dikkatli olması uyarısında bulunurken, soğuk algınlığı ve solunum hastalıklarına yakalanan vatandaşlar ise çok geç şifa bulduklarını ifade ettiler. Bazı uzmanlara göre ise kent merkezinde beklenen kar yağışının olmamasından kaynaklı salgının arttığı belirtiliyor.

Kent genelinde son dönemlerde artan salgın hastalıkla birlikte hastane acil servisleri tıka basa doldu. Muayene olmak için acile başvuran vatandaşlar hasta sayısı yoğunluğundan dolayı saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.

Bu süreçte bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenler ve şifalı bitkilerle iyileşmek isteyen birçok hata ise aktarların yolunu tutuyor. Son günlerde kentteki hava sıcaklığının sürekli değişiklik göstermesi ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyenler aktarların yolunu tutuyor.

Hasta olanlar veya hastalıktan korunmak isteyenler, çeşitli bitkilerin karışımlarından üretilen macunlar ve çaylar, grip ve nezleye karşı doğal bağışıklık ve sindirim sistemi güçlendirici doğal yöntemlere başvuruyor.

Havaların bir ısınıp, bir soğuması, nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıkların artış göstermesi, aktarlarda bulunan şifalı bitkilerin satışını diğer aylara göre biraz daha yükseltti.

Bitkisel ürünlerin akciğer rahatsızlıkları, üst solunum yolu enfeksiyonları gibi birçok sağlık problemine karşı yararlı olduğu bilinirken, kan dolaşımını hızlandırmak ve daha dinç olmak için çeşitli baharat tüketimi de arttı.

Vatandaşlar gribal hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alırken aktarlar da soğuk havalar ile birlikte işlerinin arttığını belirterek, müşterilerine özel hazırlanmış bitkisel ürünleri sunuyor. Mevsim geçişi döneminde soğuk algınlığı, grip vakalarında artış olduğunu belirten aktarlar, vatandaşların bitkisel ilaçlara yöneldiklerini belirtiyor.

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' hastaneler doldu taştı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ