Van'da Hastane Yanı Yeni Misafirhane: Refakatçiler İçin 100 Yatak!

Van'da sağlık alanında bir yenilik daha: 100 Yataklı Refakatçi Misafirhanesi yakında hizmette.

Van Haberleri 2.08.2024 18:59:00 0
Van
Tarih: 02.08.2024 19:01

Van'daki sağlık hizmetlerine bir yenisinin daha eklendiği belirtiliyor. S.B.Ü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde inşa edilmekte olan 100 yataklı refakatçi misafirhanesi projesi tüm hızıyla devam ediyor.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızlı ilerleyen Van, sağlık alanında yeni yatırımlara ev sahipliği yapıyor. Şehir Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu çeşitli projeler yükselirken, hastane yerleşkesinde refakatçiler için tasarlanan misafirhane inşaatı da büyük bir süratle ilerliyor.

VALİ BALCI'DAN İNCELEME ZİYARETİ

Van Valisi Ozan Balcı, inşaat çalışmaları tüm hızıyla süren misafirhanede incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun'dan aldığı bilgiler ışığında çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Balcı, şehrin gelişimi ve vatandaşların refahı için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Hastaneye gelen yıllık 18 bin civarı hastanın şifa bulduğunu ve refakatçi misafirhanesiyle de bu hastaların yanında kalmak zorunda olan vatandaşların kalacak yer ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

BİR İHTİYAÇ DAHA GİDERİLİYOR

Vali Balcı, gerçekleştirdikleri projelerle sadece hastaların değil, hastaların yanında olan yakınlarının da rahat etmesini hedeflediklerini, 100 yataklı refakatçi misafirhanesinin Van'a ve bölgelere sağlayacağı katkıyı memnuniyetle karşıladıklarını, emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür projelerin önemine dikkat çekti.