Van'da hakim ve savcılardan kaligrafi sergisi

Hakim ve savcılardan kaligrafi sergisi

Van Haberleri 14.10.2022 14:16:00 0
Van
Tarih: 14.10.2022 14:16 Güncelleme: 14.10.2022 14:16

Van Bölge Adliye Mahkemesinde görevli hakim, savcı ve personel kaligrafi sergisi düzenledi.

Van Bölge Adliye Mahkemesinde hizmet veren hakim, savcı ve personel, 8 ay boyunca yaptıkları kaligrafi eserleri sergiledi. Bölge Adliye Mahkemesi girişinde düzenlenen ve 5 gün açık olacak olan sergide 21 kursiyere ait 46 eser sergilendi. Sergide konuşan Van Bölge Adliye Başkanı Emirşah Baştoğ, 2019 yılında açılan Van Bölge Adliye Mahkemesi’nde stresli iş ortamından biraz uzaklaşılması anlamında bir takım aktivitelerin düzenlendiğini ifade ederek, “Bu aktivitelerden bir tanesi de kaligrafi kursumuz. Pandemiden dolayı bu kurslarımızı biraz gecikmeli açtık. İlkini geçen sene açmıştık, bu sene ikincisini açmış olduk” dedi.

Kaligrafi kursunun yaklaşık 8 ay sürdüğüne dikkat çeken Baştoğ, “İlkokul öğrencilerinin yazmaya bir çizgi çizerek başlamaları gibi, kaligrafi kursuna başlayan kursiyerlerimizde aynı bir çizgi çizerek bu sanata başlıyorlar. Çok yoğun emek, özveri ve sabır isteyen bir sanat ama neticesinde bu güzel eserler ortaya çıkıyor. Bütün arkadaşlarımın ellerine, emeklerine sağlık. İnşallah bundan sonraki süreçte değişik aktivitelerle karşınızda olacağız” ifadelerini kullandı.
21 kursiyere ait 46 eserin sergilendiğini belirten Kaligrafi Eğitmeni İbrahim Karabıyık ise yaklaşık 15 yıldır kaligrafi sanatıyla uğraştığına değinerek, “Pandeminin özellikle yoğun olduğu zamanlarda buradaki insanlar çok sıkıntılı günler yaşadı. Özellikle adliye gibi yoğun çalışmanın olduğu bir kurumda, bu sanatı burada icra etmek istediğimizi kurum amirlerimize söyledik. Onlarda olumlu karşıladılar. Bu konuda İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bize destek verdi ve burada kurs açmamız için öncülük etiler. İlk yıl 15’e yakın kursiyerin katılımıyla geçen sene sergimizi tamamladık. Bu sene daha fazla katılım oldu. Çünkü geçen seneki çalışmalar fazla beğenildi. Bu sene 21 kursiyer katıldı ve kurs bitiminde sertifikalarını aldılar. Bu günde 46 eseri halkın beğenisine sundular. Sergimiz pazartesi günü mesai bitimine kadar açık olacak. Bizler tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Serginin bir başka özelliğinin ise hakim, savcı ve adliye personeli tarafından yapılan eserlerin yer alması olduğuna vurgu yapan Karabıyık, “Hakim, savcı ve adliye çalışanlarının yoğun mesailerine, yoğun çalışmalarına rağmen stresli ortamlarını bir tarafa bırakarak, sanata zaman ayırmaları, çok büyük özveri ile çalışmaları önemlidir. Bu sanat burada gelişsin, yayılsın. İstiyoruz ki her zaman bu tür etkinlikler adliyelerde ve farklı kurumlarda yapılsın. Ben bu anlamda bu güzel çalışmalardan dolayı tüm kursiyerlere ve verdikleri desteklerden dolayı kurum amirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: ' hakim savcılardan kaligrafi sergisi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ