Van'da GETAT merkezi hasta kabulüne başladı

Van'da geçtiğimiz aylarda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete açılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi hasta kabulüne başladı.

Van Haberleri 16.09.2023 11:14:00 0
Van
Tarih: 16.09.2023 11:17 Güncelleme: 16.09.2023 11:31

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, modern tıpın yanında hastanede bulunmayan ve geleneksel tedavileri tamamlayan tüm merkezleri de bünyesine kazandırmaya devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde milyonlarca hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  mezoterapi, akupunktur, prolotrapi tedavilerinin uygulandığı GETAT Merkezi'ni geçtiğimiz aylarda hizmete açmıştı. İpekyolu Ek Hizmet Binası bünyesinde hizmet veren GETAT merkezi hasta kabulüne başladı.

"GELENEKSEL TEDAVİLER BAŞLIĞI ALTINDAKİ TÜM TEDAVİLERİ BURAYA KAZANDIRMAYI PLANLIYORUZ"

Önemli bir ihtiyacı giderecek olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, "Bugün İpekyolu ek binamızda bulunan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'ndeyiz. Burayı da yakın süreçte hastanemiz bünyesine kazandırmıştık. Bildiğiniz üzere modern tıbbın yanında son dönemlerde bilimsel kanıtların da artmasıyla beraber hem ülkemizde, hem dünyanın tüm ülkelerinde bu alana da ciddi bir eğilim söz konusudur. Bizim ilimizde de çeşitli uygulamalar vardı. Bunu hastanemiz bünyesine de kazandırmaya çalıştık. Çok şükür burayı da ruhsatlandırdık. Burada tedavi edebileceğimiz hasta gruplarına yönelik de hekimlerimiz, çalışanlarımız ilgili tedavileri yapıyorlar. GETAT merkezimizde öncelikle mezoterapi, akupuntur, proloterapi şu anda yapmaktayız. Gelecek süreçte hacamat tedavisini de başlatmayı planlıyoruz. Yavaş yavaş geleneksel tedaviler başlığı altındaki tüm tedavileri buraya kazandırmayı planlıyoruz. Van Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde olmayan tüm merkezleri kazandırma çabamız devam ediyor. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığımızın bu tür merkezleri yaygınlaştırma ve ruhsatlandırma çalışması var. Biz de bu minvalde ilimizde ve bünyemizde olmayan tüm merkezleri kazandırma hedefindeyiz. GETAT merkezi de onlardan biridir. Hastanemizde olmayan merkez sayımız oldukça azaldı. Umarım önümüzdeki süreçte tüm merkezlerin olduğu bir hastaneye dönüşürüz" dedi.

"HASTALARIMIZA EN UYGUN OLAN TEDAVİYİ ÖNERİYORUZ"

Daha sonra söz alan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Büşra Üzgün ise, "Hastanemizde Sağlık Bakanlığı'na bağlı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Ünitesi'ni açtık. Ünitemizde Ağustos ayından itibaren hasta alımına başladık. Ünitemizde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarından akupuntur, mezoterapi ve proloterapi uygulamaları yapılmaktadır. Ünitemiz şuan için 2 gün hizmet vermektedir. Perşembe günleri Uzman Doktor Yağmur Polat tarafından proloterapi uygulaması yapılmaktadır. Cuma günleri ise ben mezoterapi tedavisini uyguluyorum. Hastalarımız MHRS üzerinden randevu alarak gelebilirler. Randevu aldıktan sonra buraya gelen hastalarımıza, muayene ediyoruz. Muayene ettikten sonra hastalar için en uygun olan tedaviyi öneriyoruz. Sonrasında tedavilerine seans seans devam ediyoruz. Burada yapılan uygulamalar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ücretli uygulamalardır" diye konuştu.

DR. ÜZGÜN, UYGULANAN TEDAVİLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ…

GETAT Merkezi'nde uygulanan tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veren Dr. Üzgün, "Burada uygulanan tedavi yöntemlerinden biri olan Akupuntur, bu iş için özel olarak tasarlanmış sterli iğnelerin vücuttaki ve kulaktaki belli başlı noktalara batırılan bir uygulamadır. Özellikle kas - iskelet sistemi ağrılarında, migren tedavisinin yanında, obezite, kilo verme, sigara bırakma durumunda oluşan kaygı durumlarında tedaviyi destekleyici yöntem olarak uygulanmaktadır. Mezoterapi ise, yapılan özel bir ilaç karışımının derinin orta tabakasına özel iğne uçlarıyla yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Yine burada da bel, boyun, baş ağrılarında yada miyofasiyel ağrılarda yumuşak doku spor yaralanmalarında hastalara tedaviyi destekleyici bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Proloterapi ise deksrozlu serum, halk arasında şekerli su deniliyor. Deksrozlu bir serum gibi irritan solüsyonların kas, eklem içi ve bağ doku içerisine yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Yine kısmi tendon yaralanmalarında, bel, baş, boyun ağrılarında, bacak yaralanmalarında, topuk dikeni ağrılarında yine kısmi spor yaralanmaları, yumuşak doku travmalarında tedaviyi destekleyici bir yöntem olarak kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ve beraberindekiler daha sonra GETAT merkezini dolaşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' GETAT merkezi hasta kabulüne başladı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ