Van’da ‘Gazze için zaman durdu

Siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze’de yaşanan soykırımı unutturmamak amacıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Van Haberleri 3.01.2024 15:53:00 0
Van’da ‘Gazze için zaman durdu
Tarih: 03.01.2024 15:56 Güncelleme: 03.01.2024 17:08

Van YYÜ’de öğretim üyeleri ile öğrencilerin organize ettiği “Gazze için zaman dursun” adlı bir drama gösterisi düzenlendi. Gazze’deki katliamlardan bir kesit sunulan gösteri ile yaşanan soykırımın unutturulmaması amaçlandı.

Alanda bulunan herkes doğal bir şekilde sokakta yürür gibi veya bir arkadaşı ile konuşuyormuş haldeyken verilen sesle bir anda boyut değiştirerek Gazze’de bir yerde kendilerini buldu. Oradaki vahşeti ve acıyı yaşayarak gören katılımcılar, acıyı ve çaresizliği kalplerinin derinliklerinde hissetti. Gazzeli’leri temsilen bir aile; uçak, bomba ve enkaz arasındaki yaralıların sesleri arasında, yerle bir edilmiş bir binanın enkazından sahneye çıkarak vatandaşlar arasında yürüdü. Aile, turunu tamamladığında çaresizlik içinde yere çömelince alanda bulunan herkes ailenin etrafında toplanmak üzere onlara doğru geldi. Üzerlerine kapanıp onları koruma altına alan katılımcılar, böylece dünyaya Gazzeli’lerin yanında olduklarını bir kez daha ilan etmiş oldu.

“İNŞALLAH 22 BİN ŞEHİDİN KANI ÜMMETİN VE İNSANLIĞIN GERÇEK ÖZGÜRLÜĞÜNE VESİLE OLUR”

Programa ilişkin bilgi veren Öğretim Görevlisi Yücel İslam, “İsrail’in Gazzeli kardeşlerimize uyguladığı vahşet, katliam ve soykırım neredeyse 4. ayına girecek. Bizler, başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumların acısını yüreğinde hisseden bir toplumuz.  Ülke olarak da gücümüz nispetinde zulme ve haksızlığa karşı tepkimizi farklı şekillerle gösteriyoruz. Bu vesile ile biz de burada dünyaya, İsrail zulmüne karşı çıktığımızı ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. “Gazze için zaman dursun” adlı gösterimize katılımınızdan dolayı hepinizden Allah razı olsun. İnşallah en kısa zamanda zalim İsrail’in zulmü son bulur. Ve inşallah oradaki kardeşlerimizle gerçek anlamda kucaklaşırız. Bir yazarın deyimi ile bugün dünyada Gazze dışında her yer işgal altında. Allah’tan diliyoruz ki 22.000 Gazzeli şehidin kanı, işgal edilmiş kalplerimizin, ümmetin ve insanlığın gerçek özgürlüğüne vesile olur.” dedi.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ‘Gazze zaman durdu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem