Van'da Gastronomi rüzgarı: Van Gurme ve Gastronomi Fuarı Hazırlıkları Tam Gaz!

Van'ın Lezzet Devrimi: 30+ Coğrafi İşaretlenmiş Ürünle Gurme ve Gastronomi Fuarı Büyüyor!

Van Haberleri 10.09.2024 11:07:00 0
Van
Tarih: 10.09.2024 11:12

VAN GASTRONOMİSİ ZİRVESİNE HAZIRLANIYOR!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, 12 Eylül tarihinde kapılarını ziyarete açacak olan 'Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nın çalışmalarını yerinde inceledi. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam eden hazırlıkları değerlendiren ekip, Ajans Asya Fuarcılık Şirketi yetkililerinden de bilgi aldı.

TAKVA: VAN'IN POTANSİYELİNİ YANSITMALIYIZ

Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu fuar sayesinde kentlerin markalaşmasında önemli bir rol oynayan gastronominin altını çizdi. Takva, basın ve medya desteği ile kentin marka değerlerinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığını ve heyecanlı bir faaliyetin arifesinde olduklarını ifade etti.

GASTRONOMİDE LİG ATLAMANIN ZAMANI

Destinasyon olarak gastronomiye dikkat çeken Takva, Van'ın zengin ve köklü bir gastronomi geçmişine sahip olduğunu ve şehrin dünyaya tanıtılmasının amaçları arasında olduğunu belirtti. Yerimizi birinci ligde almalıyız diyerek, gastronomide Van'ın hak ettiği yere gelmesi gerektiğini vurguladı.

FUARDAKİ GENİŞLEME DİKKAT ÇEKİCİ

Takva, fuarın geçen yıla oranla iki kat büyürerek 2.500 metrekarelik bir alanı kaplayacağını ve bu artışın şehrin park alanının daha fazla büyümesine işaret ettiğini söyledi.

GÜLER: ŞEHİR İÇİN MORAL KAYNAĞI

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise, fuarın şehir esnafı ve halkı için moral kaynağı olacağını ifade etti. Özellikle fuarın, Van'ın markalaşmasına katkı sunacağını ve şehrin bir fuar kenti olduğunu söyleyerek fuarın büyüklüğünün Van TSO'nun büyük çabaları sonucu gerçekleştiğini aktardı.

VANLILAR FUARA SAHİP ÇIKMALI

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş da Van halkına seslenerek, fuarda sahiplenme çağrısında bulundu. Çeliktaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da programa katılacağını duyurdu.

GÜLGELDİ: VAN İÇİN BİR AYNA

Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gülgeldi, fuarların bacasız fabrika olduğunu ve Van için çok önemli bir ayna çalışması olduğunu belirterek, şehrin geleceği ve çocuklar için önemli olan bu çalışmayı herkesin sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem