Van'da Futbol Eğitiminde Kadın Antrenörler Öncü Rolde

Van'da bayan hocalar futbol eğitiminde ön plana çıkıyor.

Van Haberleri 22.04.2024 10:34:00 0
Van
Tarih: 22.04.2024 10:39

Van Fenerbahçe Futbol Okulu'nda dikkat çekici bir ilk.

KADIN ANTRENÖRLERİN BAŞARISI

Van Fenerbahçe Futbol Okulu'nda futbol eğitiminde bayan hocalar ön plana çıkmaya başladı. Yaklaşık 5 yıl önce Van'da kurulan okul, 5 ile 16 yaş arasındaki futbol tutkunu çocuklara ve gençlere eğitim vermeye devam ediyor.

KADIN ANTRENÖRLER EĞİTİMDE FARK YARATIYOR

Bu kurumda görev alan ve futbol eğitimi veren üç kadın antrenör dikkat çekiyor. Koordinatör Bengin Çakay'ın liderliğinde bir ekip kurulmuş durumda. Kadın antrenörler Tayyar Özkurt, Ceylan Tatar ve Deniz Özgür Nehir Çakay ile birlikte Şahin Aydin ve Umut Çakay da futbol eğitiminde görev alıyorlar. Bu kadın antrenörlerle çalışmakta olan öğrencilerin futbol eğitimi alması, sektördeki cinsiyet kalıplarını kırmak için önemli bir adım olarak görülüyor.

EĞİTİM PROGRAMLARININ ZAMANLAMASI

Şu an için Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen futbol eğitimi, okulların tatil olmasıyla hafta içi de verilmeye başlanacak. Okul, şu an 150 öğrenciyle hafta sonları eğitimlerini sürdürmekte.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖZEL İMKANLAR

Van Fenerbahçe Futbol Okulu'nda gösterdikleri başarıyla dikkat çeken öğrenciler, yaz kampları aracılığıyla Fenerbahçe takımı tarafından değerlendiriliyor ve burada da başarılı olanlar Fenerbahçe alt yapısına katılma fırsatı elde ediyorlar.

KOORDİNATÖR BENGİN ÇAKAY'DAN AÇIKLAMALAR

Futbol okulunun koordinatörü Bengin Çakay, verdikleri eğitim hakkında bilgi verdi. Çakay, öğrencilerin futbol eğitimlerinin yanı sıra akademik başarılarına da önem verdiklerini belirtti. Kadın antrenörlerin öğrencilerle kurdukları ilişki ve verdikleri eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son olarak, okulun futbol sever gençlere her zaman açık olduğunu ve kentten yetenekleri futbola kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak; Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem