Van’da Filistinlilere destek için anlamlı bağış kampanyası

Hayrat İnsani Yardım Derneği Van Bölge Temsilciliği, anlamlı bir kampanya başlattı. Gazze’de yaşanan dram uzman kişilerce vatandaşlara anlatılırken kurulan bağış kumbarasıyla Filistinliler için nakdi destek toplanıyor.

Van Haberleri 27.10.2023 18:05:00 0
Van’da Filistinlilere destek için anlamlı bağış kampanyası
Tarih: 27.10.2023 18:08 Güncelleme: 27.10.2023 20:21

Van Beşyol Meydanı’nda kurulan mobil aşevi aracı ve bağış kumbarasıyla Filistinli Müslümanlar için nakdi destek toplanıyor. Hayrat İnsani Yardım Derneği Van Bölge Temsilciliği’nin düzenlediği organizasyonlar Vanlılar Filistin konusunda bilinçlendiriliyor.

25 Ekim’de Van Beşyol Meydanı’nda hizmet vermeye başlayan mobil aşevi aracıyla vatandaşlara ücretsiz ikramlar yapılırken alanında uzman pedagoglar tarafından Filistin’de yaşanan soykırım anlatılıyor. Açılan stantlarda Filistin davası hep canlı tutulurken bir yandan da nakdi bağış toplanıyor.

Yapılan bağış ve bilinçlendirme kampanyasına ilişkin konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği Van Bölge Temsilcisi Murat Özer, “Biz burada halkımızı Filistin noktasında hem bilinçlendirmeye çalışıyoruz hem de bu Filistin davasını aktif oalrak gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bir iki gün bahsedilmediği zaman hemen unutuluyor. Hiçbir şey olmamış gibi normal hayatımıza devam ediyoruz. Biz burada mobil aşevi ikram aracımızla hem halkımıza ücretsiz çay dağıtıyoruz hem de Filistin için nakdi bağış topluyoruz. Pedagog arkadaşlarımız da vatandaşlarımızı Filistin konusunda bilinçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

25 Ekim’de başlayan bağış kampanyası, 5 Kasım’a kadar devam edecek.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem