Tarih: 03.10.2024 09:37

Van'da Filistin'e Destek Yürüyüşü: Vatandaşlar Davetli!

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DA ANMA VE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Van, 7 Ekim Aksa Tufanı'nın yıldönümünde İsrail'in işgal ve saldırılarına karşı durmak ve işgal altındaki Filistin halkına destek olmak amacıyla bir yürüyüş düzenleyecek. 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve bugüne dek süregelen İsrail saldırılarına karşı çıkış göstermek ve Filistin halkının yanında olduğunu belirten Van sakinleri, saldırıların birinci yıl dönümünde bir araya gelecekler.

FİLİSTİN'E DESTEK PLATFORMU ÖNCÜLÜĞÜNDE

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Filistin'e Destek Platformu'nun öncülüğünde düzenlenecek olan gösteri, "Soykırıma İsyan, Filistin'e Destek Yürüyüşü" sloganı altında gerçekleştirilecek. İsrail'in eylemlerini kınamak ve Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenecek gösteri, 6 Ekim Pazar günü saat 16:00'da Van Beşyol Meydanı'nda start alarak Kent Meydanı'na kadar devam edecek. Etkinlik, Kent Meydanı'nda yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.

 

VAN HALKI YÜRÜYÜŞE DAVET EDİLDİ

Tüm Van halkının davet edildiği yürüyüş, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan trajediyi anma ve Filistin halkına desteğini gösterme amaçlı olarak düzenleniyor. İsrail'in Gazze başta olmak üzere düzenlediği saldırı ve işgal girişimleri nedeniyle 42 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 96 bin 359 kişinin yaralandığı ve yüz binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. 7 Ekim Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde Van'dan Filistin'e uzanan bir dayanışma köprüsü kurulacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —