Tarih: 26.09.2024 23:30

Van'da Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Dalgası

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DA SOMUN EKMEK FİYATLARI YÜKSELDİ

Van'da son zamanlarda pide ekmeğinin ardından somun ekmeğin fiyatında da artış yaşandı. Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası'nın açıklamasıyla, artan maliyetler sebebiyle somun ekmeğe zam yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

PİDE EKMEĞİNE YAPILAN ZAMLA VATANDAŞ NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Daha önceden 8 Türk Lirası'ndan satıla 200 gram pide ekmeği, maliyetlerin yükselmesi sonucu 9 Türk Lirası'na çıkartıldı. Somun ekmeğin fiyatının ne olacağı konusunda tedirginlik yaşayan vatandaşlar, yapılan açıklama ile somun ekmeğe de zammın geldiğini öğrendi.

EKMEĞE ZAM YAĞMURU

Daha iki ay önce 7 Türk Lirası'ndan 8 Türk Lirası'na yükselen ekmek fiyatlarına yine zam geldi. Fırıncılar, Van halkı tarafından yoğun olarak tüketilen pide ekmeğinin fiyatını 9 Türk Lirası'na yükselttiğini duyurdu.

SOMUN EKMEĞE DE ZAM YOLDA

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası'nın yaptığı duyuruya göre 30 Eylül Pazartesi gününden itibaren somun ekmeğin de yeni fiyatıyla satışa sunulacak. Başkan Sabri Işık, ekmeğin üretim maliyetlerindeki sürekli artışa dikkat çekerek, una, mayaya ve diğer gider kalemlerine gelen zamları belirtti. Söz konusu zamların Bakanlık tarafından kabul edildiğini ve Van'daki ekmek fiyatlarının hala diğer illere göre uygun olduğunu ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —