Van'da Eğitimde Farkındalık Projesi Hayata Geçirildi

Van'da Eğitimde Devrim: "Fark Et, Uygula, Geliştir" Projesiyle Özel Öğrenme Güçlüğüne Karşı Harekete Geçildi!

Van Haberleri 22.10.2024 22:54:00 0
Van
Tarih: 22.10.2024 22:58

Van'da, öğretmenler ve özel gereksinimli öğrencilere yönelik önemli bir proje başladı. TÜBİTAK 4008 destek programı kapsamında Türkiye genelinde seçilen 68 projeden biri olan "Özel Öğrenme Güçlüğü: Fark Et, Uygula, Geliştir" projesinin etkinlikleri Van Şişli Öğretmenevi'nde başladı.

Proje, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Edremit Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülüyor. Projeye göre, öğretmenlerin özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencileri erkenden tanıyabilmeleri, bu öğrencilere yönelik etkili uygulamalarda bulunabilmeleri ve öğrencilerin yetersizlik alanlarını nasıl geliştireceklerini öğrenmeleri hedefleniyor.

VAN EĞİTİM ÇEVRELERİNİN KATKISI İLE GELİŞTİRİLEN PROJE

Projeye, Van'ın tüm ilçelerinden gelen toplam 80 sınıf öğretmeni, psikolojik danışman ve rehber öğretmen ile Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nin Özel Eğitim Bölümünde çalışan öğretmenler katılıyor.

PAYDAŞLAR ARASINDA ÜNİVERSİTENİN VE HASTANENİN DE YER ALDIĞI İŞ BİRLİĞİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, SBU Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Teknokent Müdürlüğü ve Diskalkuli Derneği gibi önemli kuruluşlar da projenin paydaşları arasında bulunuyor. Proje, 21-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Projede, uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından sağlanacak eğitimler sayesinde özel öğrenme güçlüğüne ilişkin bilgiler ve erken müdahale yöntemleri, toplumsal entegrasyon, çeşitli öğrenme bozuklukları ile ilgili atölye çalışmaları ve eğitimleri yer alacak.

AÇILIŞTA YAPILAN KONUŞMALAR VE VURGULANAN NOKTALAR

Projenin açılışında konuşan proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Sağlım, projenin amacı ve önemini anlattı. Ayrıca, Van İl Milli Eğitim Yardımcısı Recep Tür, projenin eğitim alanında kente sunacağı katkılara değindi ve bu tür projelerin sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem