Van'da Eğitim Şöleni: 140 Bin Öğrenciye 250 Bin Kitap Şenliği

Van'da eğitime destek: 140 bin öğrenciye 250 bin kitap dağıtımı tamamlandı.

Van Haberleri 14.08.2024 11:38:00 0
Van
Tarih: 14.08.2024 11:41

VAN'DA EĞİTİMİN KİTAPLA BULUŞMASI

Van Valisi Ozan Balcı'nın öncülüğünde hayata geçirilen Kitap Van Projesi ve PTT Kitap projesi sayesinde, 4,5 milyon kitabın kente kazandırılmasının ardından Van, kültürel alanda önemli bir merkez haline geldi. PTT Kitap projesi kapsamında, Van'daki 140 bin öğrenciye 250 bin kitap PTT çalışanları tarafından teslim edildi.

PTT ARACILIĞIYLA KİTAP SEVİNCİ

Başlatılan PTT Kitap projesi, şehirdeki okuma kültürünü geliştirmek amacıyla büyük bir hızla devam ediyor. "kitapvan.gov.tr" adresi üzerinden kitap talebinde bulunan 140 bin öğrenci, evlerine kadar ulaştırılan 250 bin kitapla kitap okumanın keyfini çıkarabiliyor. Ayrıca, düzenlenen çeşitli edebiyat yarışmalarında başarılı olan öğrenciler Vali Ozan Balcı tarafından ödüllendiriliyor.

KÜLTÜREL ZENGİNLİK VAN'DA

Van Valiliği Kültür Müdürlüğü'ne bağlı kütüphaneler, okurların hem binlerce kitaba ücretsiz erişimine olanak tanıyor hem de düzenlenen etkinlikler sayesinde çocukların kitaplarla buluşmasını sağlıyor. Eğitime verilen bu destek, Van Valiliği, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT Kargo iş birliğinde geliştirilen sistem ile öğrencilerin kitaplara kolay erişimini sağlıyor.

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIMI VE OKUMA TEŞVİĞİ

"kitapvan.gov.tr" üzerinden yapılan başvurularla anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ulaştırılan kitaplar, her öğrenciye okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. İlk etapta 250 bin kitabın 140 bin öğrenciye ulaştırılmasıyla birlikte, öğrenciler okudukları kitaplarla ilgili bilgileri sitede paylaşıp yeni kitap taleplerinde bulunabiliyorlar.

 

VAN'DA KİTAP VAN PROJESİ BAŞARISI

Vali Balcı, Kitap Van Projesi'nin kentte başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve Van'ı "kitabın yeni başkenti" haline getiren milyonlarca kitabın dağıtımının gerçekleştiğini duyurdu. Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinin Van'da yapılandırılması ve PTT ile yapılan anlaşma sayesinde öğrencilerin istedikleri kitaplara kolaylıkla ulaşabilecekleri bir sistem kuruldu.

OKUMA ORANINI ARTIRMAK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMALAR

Projeye öğretmenlerin de katkısı büyük. Öğretmenler tarafından paketlenen kitaplar PTT memurları tarafından öğrencilerin kapılarına kadar ulaştırılıyor. 250 bin kitabın, 140 bin öğrenciye ulaştırılmasıyla birlikte daha fazla öğrencinin projeden faydalanması hedefleniyor ve her gün yüzlerce kitap yeni sahiplerine gönderiliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi