Van'da Dev Kültür Merkezi İnşaatı Hız Kesmiyor: Vali Balcı Yapım Aşamasını Yerinde İnceledi

Eğitim ve sanatın yeni adresi Van'da yükselen inşaat alanında Dr. Vali Ozan Balcı incelemelerde bulundu.

Van Haberleri 31.05.2024 14:40:00 0
Van
Tarih: 31.05.2024 14:44

Van'da eğitim, sanat ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan dev kültür merkezinin inşaatı, Vali Dr. Ozan Balcı'nın incelemeleriyle birlikte devam ediyor. İnşaatın ilerleme durumu hakkında bilgi almak için Van Devlet Tiyatrosu binası yanındaki alanda inşa edilen Yeni Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Vali Balcı, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras da bulundu.

VALİ BALCI İNCELEMEDE

Yapımı süren Yeni Kültür Merkezi'nin inşaat alanında dikkatli bir inceleme yapan Vali Balcı, işin yüklenicisi olan firma yetkilisinden detaylı bilgiler aldı. Vali Balcı, çok yönlü hizmet verecek bu kültür merkezinin, kent kültürüne ve sanat hayatına büyük katkılar sunacağını belirtti. Özellikle ilin kültürel mirasının yaşatılması ve yeni sanatsal faaliyetlerin teşvik edilmesi açısından kültür merkezinin önemine vurgula yaparak, yapılan yatırımın kent için hayırlı olmasını diledi.

VAN'IN YENİ KÜLTÜR MERKEZİ

Yeni Kültür Merkezinin kapsamlı bir hizmet ağı sunacağı ve şehrin kültür ve sanat yaşamına modern bir nefes getireceği belirtiliyor. Güncel tiyatro oyunlarından konserlere, sergilerden çocuk etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede etkinliklere ev sahipliği yapacak olan merkez, Vali Balcı'nın incelemeleriyle birlikte hızla tamamlanmaya çalışılıyor. Kentin sanat ve kültürel hayatını canlandıracak olan bu merkez, vatandaşların kültürel faaliyetlere daha kolay erişimini sağlayarak toplumsal gelişime katkıda bulunması hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem